25.7 C
Néa Smýrni
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Άλλη μια πρωτιά για τον Πάρι και την Ζωή στα βραβεία καινοτομίας της Περιφέρειας Αττικής – Υπερήφανη η Νέα Σμύρνη για τους νέους της πόλης που πρωτοπορούν

Πραγματοποιήθηκε ενώπιον πλήθους κόσμου, η πρώτη τελετή απονομής των “ATHENS STARTUP AWARDS 2017” για Καινοτόμες Νεοφυείς Επιχειρήσεις που διοργάνωσαν  η Περιφέρεια Αττικής και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου στο χαιρετισμό της τόνισε, μεταξύ άλλων ότι σήμερα «δεν έχουμε ούτε την πολυτέλεια λόγων άνευ αποτελεσμάτων, ούτε το περιθώριο να χάσουμε ένα στοίχημα που σήμερα, φορείς όπως η Περιφέρεια Αττικής και το ΕΒΕΑ, ευελπιστούμε να κερδίσουμε, θέτοντας την αναπτυξιακή προοπτική σε στέρεες βάσεις».
Η ίδια υπογράμμισε ότι «η υπόθεση της επιχειρηματικότητας, για να αποκτήσει την πραγματική της αναπτυξιακή διάσταση, οφείλει να συνδεθεί, να γειωθεί στις ανάγκες της κοινωνίας», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «για το σκοπό αυτό, έχουμε θέσει ήδη σε δημόσια διαβούλευση τις γενικές κατευθύνσεις του προγράμματος “Επιχειρηματικότητα: κοινωνία, ανάπτυξη, καινοτομία”, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού προγράμματος “Αττική 2014 – 2020”.

Στη βάση των κατευθύνσεων αυτών σχεδιάζουμε ενέργειες για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στους τομείς που αναδεικνύει η στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Αττικής».
«Στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε επιλέξει να δημιουργήσουμε αυτό το νέο μοντέλο περιφερειακής ανάπτυξης στη βάση της μεθόδου των συνεργειών. Συνεργειών με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς επιχειρηματικότητας», συνέχισε η ίδια. Πρόκειται για «κοινό αγώνα που ή θα τον κερδίσουμε όλοι μαζί ή θα τον χάσει η χώρα μας», κατέληξε η Περιφερειάρχης.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος στην ομιλία του τόνισε: «Η προώθηση της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας, με στόχο την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας.

Η προσπάθεια αυτή δεν μπορεί παρά να είναι κοινή. Θα πρέπει να εμπλέκει τους πάντες: την Πολιτεία, την επιχειρηματική κοινότητα και βεβαίως την Αυτοδιοίκηση.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών εργάζεται με συνέπεια τα τελευταία χρόνια για την προώθηση της νεοφυούς και νεανικής επιχειρηματικότητας. Τόσο μέσω αυτόνομων πρωτοβουλιών, όσο και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σημείο αναφοράς σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί η Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων, η δραστηριότητα της οποίας ενέπνευσε – αν θέλετε – και τη θεσμοθέτηση των Βραβείων.
Όλο αυτό το διάστημα, έχουμε δει τη Θερμοκοιτίδα μας να λειτουργεί ως «φυτώριο» επιχειρηματικότητας. Ένα φυτώριο στο οποίο ανθίζουν νέες, καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες. Ιδέες που βρίσκουν όχι απλώς ένα φιλόξενο χώρο, αλλά και ουσιαστική ενθάρρυνση, στήριξη και καθοδήγηση.
Είμαστε υπερήφανοι γιατί το ΕΒΕΑ ήταν το πρώτο Επιμελητήριο που ανέλαβε και υλοποίησε μια τέτοια πρωτοβουλία.
Ο θεσμός που ξεκινά σήμερα, έχει σκοπό να υπηρετήσει ακριβώς αυτή την προσπάθεια και με χαρά, βλέπουμε ότι αυτή η κινητοποίηση αρχίζει να πιάνει τόπο.
Πλέον, σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2016 μεταξύ μαθητών, οι μισοί έφηβοι στην Ελλάδα (48,5%) επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Και μόλις το 14% επιθυμεί μια θέση στο Δημόσιο.

Είμαστε, λοιπόν, σε καλό δρόμο».

 

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν είναι:

1o βραβείο: Advantis Medical Imaging 10.000€
Ανάπτυξη του cloud-based λογισμικού Brainance™, για την επεξεργασία εξετάσεων
μαγνητικής τομογραφίας (MRI) εγκεφάλου από την ιατρική κοινότητα
ΙΔΡΥΤΗΣ / ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ:
Ζωή Γιαβρή / Πάρις Ζιώγκας /Δημήτριος Ροζάκης

2ο βραβείο: ARDUStech 5.000€
Μικροενθυλακωμένο Ελαιόλαδο σε σκόνη
ΙΔΡΥΤΗΣ / ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ:
Βασίλης Σιώρος / Άκης Καπέτας

3ο βραβείο (ισοβαθμία):
Α. Easyexports 3.000€
The LinkedIn for trade partners
ΙΔΡΥΤΗΣ / ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ:
Αθηνά Στάντζου / Donato Taliente

Β. NESER Engineering 3.000€
Σύστημα μείωσης αερίων ρύπων και κατανάλωσης καυσίμου που μπορεί να
εγκατασταθεί σε οποιονδήποτε κινητήρα εσωτερικής καύσης
ΙΔΡΥΤΗΣ / ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ:
Ανδρέας Σερλιδάκης

 

ΕΠΑΙΝΟΙ

CrossMobile: Εργαλείο συγγραφής εφαρμογών για κινητές συσκευές, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο ανάπτυξης και διατηρώντας την ποιότητα του παραγόμενου αποτελέσματος
ΙΔΡΥΤΗΣ / ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ:
Παναγιώτης Κατσαλούλης /Ιωάννης Σημηριώτης / Ιωάννης Λοΐσιος
UREVAL: Ένα μοναδικό πακέτο μοντέρνων αναλυτικών υπηρεσιών για την αγορά ακινήτων, οι οποίες παρέχουν στην πράξη αποτελέσματα υψηλής ποιότητας
ΙΔΡΥΤΗΣ / ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ:
Φώτιος Μουζάκης-Νεολής
Mermix: Μια νέα, επαναστατική υπηρεσία, η οποία ενώνει αγρότες, με διαθέσιμα και κοντινά σε αυτούς αγροτικά μηχανήματα, μέσω μιας online κοινότητας
ΙΔΡΥΤΗΣ / ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ:
Χρήστος Σταμάτης / Γιάννης Στοϊτσης / Θωμαή Γιωτοπούλου
G.A.I.T. : Gait Assistive Integrated Training: Καινοτόμος τρόπος θεραπείας στην όρθια θέση για άτομα με εκτεταμένη αδυναμία στήριξης και βάδισης
ΙΔΡΥΤΗΣ / ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ:
Κωνσταντίνος Παπαντωνόπουλος
ECHO1: Συσκευή ανάγνωσης μουσικών κειμένων για άτομα με προβλήματα όρασης
ΙΔΡΥΤΗΣ / ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ:
Βασίλειος Παρδάλης /Κωνσταντίνος Μπάιλας /Αναστάσιος Καραγιάννης
Geomiso: Το πρώτο παγκοσμίως “2 σε 1” λογισμικό ισογεωμετρικής ανάλυσης και σχεδιασμού, που ενσωματώνει πλήρως σε μία ενιαία λύση τις τεχνολογίες CAD και CAE
ΙΔΡΥΤΗΣ / ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ:
Παναγιώτης Καρακίτσιος / Γεώργιος Καραΐσκος
NableSolutions: Ανάπτυξη της υπηρεσίας “Assistant Airport” που παρέχει βοήθεια στα άτομα με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα στα αεροδρόμια
ΙΔΡΥΤΗΣ / ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ:
Μαριέττα Σίμου / Σωτήριος Μεταξάς

Tags:
Διαβάστε επίσης
Σάσα Μπάστα: Τι λέει για τη σύλληψη του ετεροθαλούς αδερφού της
Χάκαραν πασίγνωστη αθλήτρια! Γυμνές φωτογραφίες της στη φόρα [pics]
Αγόρασε ρούχα, παπούτσια στα πιο γνωστά sites με επιστροφή χρημάτων.pigogo.gr
Μαίρη Τσώνη: Ραγίζουν καρδιές τα λόγια της Βασιλικής Τρουφάκου – “Έφυγες χτυπημένη από…”
Θρίλερ με την αποχώρηση στο Survivor! Τι ποσοστό παίρνει ο κάθε παίκτης;
Μύκονος: Η νύφη φόρεσε ζαρτιέρες – Τρελάθηκαν ντόπιοι και τουρίστες [vids]
Μαίρη Τσώνη: Στην Κρήτη η κηδεία της – Το πόρισμα για τα αίτια θανάτου της
Βαγγέλης Γιακουμάκης: Η μητέρα του σπάει τη σιωπή της για πρώτη φορά!
Η πάθηση που ονόμασαν «σιωπηλό δολοφόνο» – Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή
Βοήθησε λέγοντας τη γνώμη σου και κέρδισε δωρεάν κουπόνια!Daedalus Online
Αγορές με επιστροφή χρημάτων σε πάνω από 380 e-shops μέσω του Pigogo.gr!pigogo.gr
Ένας εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος να κερδίζεις εκπτωτικά κουπόνια!Daedalus Online

   Διαδώστε αυτό το άρθρο

Related Articles

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα