14.1 C
Néa Smýrni
Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Άρθρο του κ.Τζουλάκη στον Ελεύθερο Τύπο: “Δημιουργώντας πόλεις πρότυπα, φέρνουμε ανάπτυξη στις τοπικές οικονομίες”

tzoylakisΆρθρο του κ. Τζουλάκη δημοσιεύει σήμερα ο “Ελεύθερος Τύπος”.

Η σημερινή κοινωνική πραγματικότητα απαιτεί τόσο από την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και από την κεντρική διοίκηση να κάνουν άμεσα τις δικές τους υπερβάσεις, αγνοώντας οποιοδήποτε πολιτικό κόστος. Η Νέα Σμύρνη, και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό, είναι από τους ελάχιστους δήμους σε όλη την Ελλάδα που βρίσκεται σταθερά σε τροχιά ανάπτυξης. Έτσι, οι συμπολίτες μας έχουν το μοναδικό προνόμιο να ζουν και να δραστηριοποιούνται σε μια πόλη που τους παρέχει όλα τα εχέγγυα για υγιή επαγγελματική δράση και υψηλό βιοτικό επίπεδο.

Με στοχευμένη, συνετή αλλά ταυτόχρονα δίκαιη οικονομική πολιτική καταφέραμε  ο δήμος μας να παρουσιάζει πλεόνασμα άνω των 8 εκατ. Ευρώ.  Φυσικά, αυτό αποτελεί κατάκτηση και εφόδιο κάθε συμπολίτη μας. Γι αυτό ακριβώς το λόγο, πήραμε τη πρωτοβουλία ως υπεύθυνη δημοτική αρχή με ισχυρό το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης, να αναδιανείμουμε το οικονομικό πλεόνασμα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας. Σε μια περίοδο, οπού οι περικοπές και η λιτότητα αποτελούν πυξίδα πολιτικής, ο δήμος Νέας Σμύρνης ενισχύει τα κοινωνικά προγράμματα, διανέμοντας 400.000 ευρώ στην τοπική κοινωνία μέσω δράσεων όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά και μόνο από δημοτικούς πόρους και ωφελεί περισσότερους από 1.500 συμπολίτες μας. Μέσα στον κυκεώνα της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας, όπου ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας βρίσκονται ανασφάλιστοι, ο δήμος Νέας Σμύρνης, έρχεται να καλύψει το κενό, την αβεβαιότητα και την απουσία στοχευμένης κρατικής κοινωνικής πολιτικής, με δράσεις όπως το Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο θα καλύπτει ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Μετά από πολύ κόπο και κυρίως μέσω εφαρμογής σύγχρονης και διαφανούς πολιτικής εδώ και 3,5 χρόνια,  διαθέτουμε σήμερα ένα εύρωστο δήμο με γεμάτα ταμεία χωρίς χρέη, χωρίς δάνεια και με τα πάντα πληρωμένα, υπαλλήλους, ταμεία, προμηθευτές, εργολάβους και κάθε είδους άλλες υποχρεώσεις όταν η πλειοψηφία των δήμων της χώρας δυσκολεύονται ακόμα και για τις βασικές υποχρεώσεις, όπως της μισθοδοσίας των υπαλλήλων τους.

Ενόσω η εφαρμογή ορθής οικονομικής  διαχείρισης βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο της πόλης-προτύπου που έχουμε διαμορφώσει η περιβαλλοντική ευαισθησία και η πολιτισμός  δεν θα πρέπει να έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Δίνοντας έμφαση στις βιώσιμες ενεργειακές πολιτικές, σήμερα όλα τα κτίρια του δήμου χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και η πλειονότητά τους διαθέτει πράσινες ταράτσες συμβάλλοντας όχι μόνο στη μείωση των ενεργειακών αναγκών, αλλά δίνοντας και ώχληση σε άλλους δήμους να εφαρμόσουν σύγχρονες και καινοτόμες πολιτικές. Παράλληλα η Νέα Σμύρνη έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο δραστήριες πολιτιστικές κοιτίδές. Ο ιστορικός  «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» έγινε πόλος έλξης και σημείο αναφοράς για όλη την Αθήνα με την καθιέρωσή του ως πολυχώρος πολιτισμού αλλά και την ποιότητα των εκδηλώσεων, ενώ το φεστιβάλ των  Ιωνικών Γιορτών αποτελεί πλέον ένα θεσμό τον οποίον τιμούν με την παρουσία τους οι μεγαλύτερες προσωπικότητες του πολιτισμού και της τέχνης της χώρας.

Δομούμε με αυτό τον τρόπο τοπικές κοινωνίες ισχυρές,αυτάρκεις και πάνω απ΄όλα δημιουργούμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο οι μελλοντικές γενιές θα αναπτύσσονται κοινωνικά και επαγγελματικά.

Η πόλη πρότυπο που έχουμε δημιουργήσει είναι απόρροια των ενεργειών και των πρωτοβουλιών της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας της Νέας Σμύρνης,των ανεξάρτητων ενεργών πολιτών, οι οποίοι είναι απαγγιστρωμένοι από κομματικές-πελατειακές σχέσεις, δουλεύοντας με γνώμονα μόνο το κοινό όφελος.

Με αυτή τη δυναμική και με υψηλές ταχύτητες πρέπει να αφήσουμε πίσω τα βαρίδια του παρελθόντος και με ρεαλιστικές, υλοποιήσιμες προγραμματικές προτάσεις να δημιουργήσουμε πόλεις πρότυπα, σαν τη Νέα Σμύρνη.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα