24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έρχονται χιόνια στην Αττική

Εντυπωσιακός όπως όλα δείχνουν θα είναι ο ρυθμός πτώσης της θερμοκρασίας των στρωμάτων της ατμόσφαιρας τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουμε στον πρώτο μας χάρτη, στο τέλος της εβδομάδας στην χαμηλή ατμόσφαιρα περίπου δηλαδή στα 1500 μέτρα ύψος πάνω από την μέση στάθμη της θάλασσας η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους -12 με -14 βαθμούς κελσίου προς τα βόρεια σύνορα της χώρας μας. Αυτό θα οδηγήσει σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες ακόμη και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας κάτι το οποίο θα ενισχυθεί περαιτέρω αν επικρατήσει ανέφελος ουρανός ή και χιονοσκεπές έδαφος. Έτσι λοιπόν στη βόρεια ηπειρωτική χώρα τοπικά αναμένεται ισχυρός παγετός με αυξημένες τις πιθανότητες και για ολικό παγετό που σημαίνει ο υδράργυρος δεν θα ξεπερνά το μηδέν όλο το 24ωρο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα στις ίδιες περιοχές και στο ίδιο ύψος της ατμόσφαιρας η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους 10 με 12 βαθμούς κελσίου, τιμές πάνω από τα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα.

Το δεύτερο κύμα το περιμένουμε το διάστημα Σάββατο – Δευτέρα με σχηματισμό βαρομετρικού χαμηλού στα νότια τμήματα του Αιγαίου και τα χιόνια αυτή τη φορά να εστιάζονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής χώρας ή πιο γενικά σε περιοχές του ηπειρωτικού κορμού που βρέχονται από το Αιγαίο. Σε αυτή τη φάση της κακοκαιρίας εκτιμούμε ότι θα ευνοηθεί η Αττική για να δει χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και τα χιόνια να φτάνουν μέχρι και σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές της Κρήτης. Αν εξελιχθεί αυτό το κύμα σύμφωνα με τα παραπάνω, θα πρέπει ο καιρός στα δυτικά και βόρεια να ανοίξει που σημαίνει ότι τη νύχτα και το πρωί ο υδράργυρος θα πέφτει σε πολύ χαμηλές τιμές (ίσως και κάτω από -10 βαθμούς τοπικά) με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ισχυρός παγετός.

Το τρίτο κύμα το αναμένουμε το διάστημα Τρίτη – Τετάρτη χωρίς όμως ακόμη να έχουμε σταθερά στοιχεία για την δημιουργία και εξέλιξή του. Ενδεχομένως να αφορά και πάλι τα ανατολικά και νότια τμήματα. Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή και προετοιμαζόμαστε κατάλληλα.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/kairos-maroysakis-poliko-psyhos-tria-kymata-hionisei-attiki

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα