24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ακόμη ένας ασθενής με κορωνοϊό αρνήθηκε να διασωληνωθεί, αποκάλυψε η Παγώνη

Την αποκάλυψη πως ακόμη ένας ασθενής με κορωνοϊό και αυτή την φορά στον Ευαγγελισμό αρνήθηκε να διασωληνωθεί παρά τις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών, έκανε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου το περιστατικό καταγράφηκε χθες. «Πολλές φορές ασθενείς και συγγενείς δεν επιτρέπουν στους γιατρούς τη διασωλήνωση. Από δω και πέρα τέτοια περιστατικά θα υπάρχουν, γιατί είναι αρνητές που δε δέχονται τη νόσο και δε θα εμβολιαστούν. Στον Ευαγγελισμό χθες έγινε πάλι το ίδιο. Ο ασθενής και οι συγγενείς δεν επέτρεπαν να διασωληνωθεί. Σε αυτή την περίπτωση οι γιατροί ειδοποιούν τον εισαγγελέα και αυτός δίνει εντολή να συνεχιστεί η διασωλήνωση. Έτσι, καλύπτονται και οι γιατροί για να μη βρουν τον μπελά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι υπάρχουν κριτήρια διασωλήνωσης για κάθε ασθενή και ότι ο γιατρός δεν αποφασίζει από μόνος του να προχωρήσει στη συγκεκριμένη ιατρική πράξη.

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο περιστατικό που αποκάλυψε μάλιστα το protothema.gr και προκάλεσε σάλο αφορούσε μία 54χρονη γυναίκα η οποία πέθανε από κορωνοϊό στον Ευαγγελισμό, αφότου προηγουμένως είχε αρνηθεί την διασωλήνωση. Για την υπόθεση μάλιστα διετάχθη εισαγγελική έρευνα.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα