17.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αλλαγή σελίδας στον Πανιώνιο

1264173Αλλάζει σελίδα ο Πανιώνιος. Μετά από σχεδόν 5 χρόνια (Δεκέμβριος του 2010) αβεβαιότητας και διοικήσεις Πρωτοδικείου, οι «κυανέρυθροι» βρήκαν επενδυτές. Μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη, η οποία διεξήχθη την Τετάρτη 17 Ιουνίου, αποφασίστηκε να γίνει δεκτή η πρόταση που είχαν καταθέσει οι Χρήστος Δάρας και Νίκος Ζαμάνης για την απόκτηση του 67% των μετοχών της ΠΑΕ, ενώ ανέλαβαν και τα χρέη της, τα οποία φτάνουν περίπου στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πλέον, στον Ιστορικό ανοίγει ο δρόμος, ώστε η ομάδα να αφήσει πίσω της τις δύσκολες στιγμές που περνάει μετά την αποχώρηση του Κωνσταντίνου Τσακίρη από τα κοινά του συλλόγου και να αναγεννηθεί. Οι νέοι, πλέον, μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ έτρεχαν την ομάδα εδώ και 1,5 χρόνο και κατάφεραν με νύχια και με δόντια να την κρατήσουν στη Σούπερ Λίγκα. Πλέον, οι δυο τους θα επωμιστούν το βάρος να επαναφέρουν τον Πανιώνιο εκεί που του αξίζει.

Πρόταση Τσακίρη

Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με παρέμβαση του άλλοτε ιδιοκτήτη της ΠΑΕ και κατόχου του 23% των μετοχών, Κωνσταντίνου Τσακίρη. Ο ίδιος με πρόταση που απέστειλε στον Ερασιτέχνη ζητούσε να μη γίνει δεκτή η πρόταση που είχαν καταθέσει οι Δάρας, Ζαμάνης κι αντί αυτού να υπάρχει μία μορφή πολυμετοχικότητας με την απόκτηση μετοχών από 22 Πανιώνιους (δηλαδή να αντιστοιχεί 3% στον καθένα).

Ο ίδιος παραχωρούσε την πρότασή του στους Ζαμάνη και Δάρα, αλλά ξεκαθάριζε ότι ο ίδιος θα επιθυμούσε να υπάρξει αυτή η μορφή πολυμετοχικότητας στον σύλλογο και να μην κάνουν απόλυτο κουμάντο οι Ζαμάνης και Δάρας. Αφού συζητήθηκε η πρόταση του Κωνσταντίνου Τσακίρη, το λόγο πήρε ο Νίκος Ζαμάνης, ο οποίος τόνισε ότι «εδώ κι 1,5 χρόνο δείξαμε ποιοι είμαστε.

Κάναμε ό,τι μπορούμε για να βάλουμε τον Πανιώνιο στις 100 δόσεις. Εμείς κοιτάμε το καλό του συλλόγου, η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Υπήρχαν 60-70 υποθέσεις στα δικαστήρια, ήταν ανοιχτές από τις προηγούμενες διοικήσεις, μετά την αποχώρηση του Κωνσταντίνου Τσακίρη. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε και καταφέραμε να σώσουμε την ομάδα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Χρήστος Δάρας. «Φτιάξαμε μία ομάδα από το μηδέν, μία ομάδα που έχει αξιοπρέπεια. Ό,τι έχανε κι ό,τι κέρδιζε ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και για μας η επιβράβευση ήταν τα μπράβο που μας έδιναν όλοι οι Πανιώνιοι μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ».

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Σκούρας, ο έτερος που έχει μπει μπροστά εδώ κι 1,5 χρόνο για τη σωτηρία του Πανιωνίου, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δε συμμετέχει στην απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου, αναφέρθηκε στο πόσο τραγική ήταν η κατάσταση, όταν αποφάσισαν να μπούνε στην ομάδα, και δήλωσε ότι λειτούργησε το συναίσθημα για τον Πανιώνιο.

Οι Ζαμάνης και Δάρας απάντησαν στις όποιες απορίες των μελών του Ερασιτέχνη, υπήρξε ψηφοφορία με τις προτάσεις τόσο του Κωνσταντίνου Τσακίρη όσο και των Ζαμάνη, Δάρα και ομόφωνα ψηφίστηκε η πρόταση ο Ερασιτέχνης να παραχωρήσει το 67% στους δύο άνδρες, οι οποίοι παράλληλα αναλαμβάνουν στους ώμους τους και το χρέος της ΠΑΕ, που ανέρχεται στα 5,3 εκατομμύρια ευρώ και παράλληλα προχωρώντας στην είσοδο της ΠΑΕ τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Έτσι, στον Πανιώνιο μετά από 4,5 χρόνια διοικητικής αβεβαιότητας με διοικήσεις Πρωτοδικείου φαίνεται πως ανοίγει μία νέα σελίδα για τον σύλλογο. Πλέον, υπάρχουν επενδυτές, άνθρωποι Πανιώνιοι, οι οποίοι βγήκαν μπροστά και αναλαμβάνουν τα ηνία του συλλόγου με στόχο την αναγέννηση του Ιστορικού.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα