22.4 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ‘ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΑΝΑΠΟΔΑ’ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

‘‘Η Μια Πόλη Ανάποδα προχώρησε στην εναλλαγή του δημοτικού της συμβούλου, υλοποιώντας τη θέση που διατύπωσε το 2006.

  1. Στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», ο Δήμος είναι μια ανώνυμη εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται την πολιτική που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Μνημόνιο, και μετά έρχεται να συνδράμει με ψίχουλα τα θύματα αυτής της πολιτικής. Αυτή η δομή δεν μπορεί να γίνει πιο «δημοκρατική», δεν μεταρρυθμίζεται αλλά ανατρέπεται, διότι η λιτότητα, η εμπορευματοποίηση, η ιδιωτικοποίηση δεν εξωραΐζονται.
  2. Το δημοτικό συμβούλιο μοιάζει με συνέλευση μετόχων, όπου τα πάντα είναι προαποφασισμένα και όπου απλά καλούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι-μαριονέτες της πλειοψηφίας να συναινέσουν στη λιτότητα. Όλος ο καυγάς εξαντλείται στο ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα τις πολιτικές της Ε.Ε.
  3. Το δημοτικό συμβούλιο είναι νεκροταφείο ελεφάντων, τόπος εκφυλισμού της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας σε συγκαταθετική. Στο δημοτικό συμβούλιο, η φωνή του φτωχού ακούγεται ως επαιτεία. Λύσεις βελτίωσης της ζωής των εργαζομένων και των ανέργων δεν θα προκύψουν μέσα σε αυτόν τον αντιδημοκρατικό μηχανισμό.
  4. Πραγματική δημοκρατία είναι η δημοκρατία που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε συμμέτοχους, οι συνελεύσεις στους χώρους εργασίας και τις γειτονιές, μορφές εργατικής συσπείρωσης και αλληλεγγύης σαν την Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, ό,τι έχει επινοήσει το κίνημα μετά τον Δεκέμβρη του ’08 και, ιδιαίτερα, κατά τα τελευταία χρόνια, στον αγώνα ενάντια στο Μνημόνιο.
  5. Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο καταγγείλαμε όσα αποφασίζονται ενάντια στην εργαζόμενη πλειοψηφία. Με πρωτοβουλία μας, η παρέμβαση των πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο μπλόκαρε την επιχειρούμενη αύξηση των δημοτικών τελών από την δημοτική αρχή Τζουλάκη. Δώσαμε την έδρα μας στα κινήματα της γειτονιάς. Καλέσαμε την υπόλοιπη αριστερά σε κοινή ανατρεπτική δράση. Προχωράμε στην εναλλαγή δημοτικού συμβούλου, ούτως ώστε να ενισχύεται η συλλογική και αμεσοδημοκρατική συνεργασία και δράση. Νέος δημοτικός σύμβουλος της Αριστερής Παρέμβασης στους δρόμους της Νέας Σμύρνης – Μια Πόλη Ανάποδα είναι ο Γιώργος Αφεντουλίδης.

Συνεχίζουμε, πιο έντονα από ποτέ:

–         Για να ανατρέψουμε το τοπικό πολιτικό σύστημα. Μαζί με τους πασόκους και νεοδημοκράτες να φύγουν και οι Τζουλάκηδες-Κουτελάκηδες που εφαρμόζουν το Μνημόνιο και τον «Καλλικράτη» στη Νέα Σμύρνη.

–         Για να καταργηθεί ο «Καλλικράτης». Άμεση χρηματοδότηση παιδείας-υγείας-πολιτισμού- αθλητισμού. Όχι δημοτικά τέλη για τους ανέργους και τους χαμηλόμισθους. Όχι σε προσλήψεις ομηρίας μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων – Μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία για όλους.

–         Για την αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους ανέργους. Φτωχοί οργανωθείτε στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης – Η εργοδοτική χούντα δεν είναι ανίκητη.

–         Για να τσακίσουμε τον ρατσισμό και τον φασισμό στην πόλη των προσφύγων.

Διεκδικούμε έναν ριζοσπαστικό τρόπο επίλυσης της κρίσης, προς όφελος του κόσμου της εργασίας, με κατάργηση του μνημονίου και των νόμων του, δηλαδή εισαγωγή εθνικού νομίσματος, μονομερή διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, με οργανωμένο και αγωνιζόμενο λαό που θα αλλάζει τη ζωή του διεκδικώντας τον πλούτο και την εξουσία.’’

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα