23.4 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ με την ψήφιση του 3ου Μνημονίου και του κρατικού προϋπολογισμού του 2013, την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τους Δήμους κλιμακώνει την επίθεση και στους εργαζόμενους των Δήμων με υποχρεωτικές μετατάξεις, απολύσεις, διαθεσιμότητα, αργία, έντασης του αυταρχισμού, στοχεύοντας και την συνδικαλιστική και πολιτική δράση που τροφοδοτεί την ανυπακοή στην βαρβαρότητα.

Η απαγόρευση προσλήψεων προσωπικού (ΥΕ-ΔΕ) μέχρι το 2016 που αφορά τον κορμό του εργατοτεχνικού προσωπικού των Δήμων δηλώνει ότι ανοίγει με βεβαιότητα ο δρόμος των ιδιωτικοποιήσεων για τις βασικές υποδομές και υπηρεσίες τους, όπως είναι η καθαριότητα, η συντήρηση του πράσινου, των κοινωνικών υπηρεσιών. Οι περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης θα σπρώξει τους Δήμους από τους φετινούς προϋπολογισμούς κιόλας σε δραματική αύξηση φόρων και τελών και θα γονατίσουν το ήδη λεηλατημένο εισόδημα της λαϊκής οικογενείας, του άνεργου, του συνταξιούχου!

Στην επίθεση αυτή οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ στους Δήμους της Αττικής καλούν αιρετούς και δημοτικές Αρχές να μην εφαρμόσουν τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης που σφαγιάζουν ζωή και δικαιώματα για τους εργαζόμενους στους Δήμους και τα εργατικά λαϊκά στρώματα στην Αττική, που πλήττονται βάναυσα και επανωτά από την επιδρομή κυβέρνησης, Τρόικας, Κεφαλαίου.

Να μην συνταχτούν με τις αποφάσεις της κυβέρνησης και να μην στείλουν ονομαστικούς καταλόγους των εργαζόμενων αφού αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικώς την απόλυσή τους. Να μην υπογράψουν οι Δήμαρχοι διαπιστωτικές πράξεις σε περίπτωση που τους σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι από το ΥΠ.ΕΣ.

Να παλέψουν στο πλάι των εργαζόμενων για να καταργηθεί η διάταξη για την απαγόρευση των προσλήψεων όπως και τη μείωση προσωπικού μέσω υποχρεωτικών μετατάξεων και απολύσεων που οδηγούν στην υποβάθμιση και κατάργηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τελικά στην παράδοση τους σε ιδιώτες. Να αντιπαλέψουν το λεγόμενο «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας» που στοχεύει στην εξαφάνιση του συνόλου των κρατικών κονδυλίων που έχουν να κάνουν με τις λαϊκές ανάγκες και που με πρόσχημα την επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών στους ΟΤΑ ανοίγει πλέρια τον δρόμο για νέα χαράτσια και φόρους στη λαϊκή οικογένεια.

Να απορρίψουν κατηγορηματικά τη δημιουργία του Ειδικού Ταμείου που έχει στόχο το τίμημα από την εκποίηση της κρατικής και της δημοτικής περιουσίας.

Το ΚΚΕ προειδοποιεί τους εργαζόμενους των Δήμων να μην εφησυχάζουν ούτε στιγμή από τις παραπλανητικές δηλώσεις της κυβέρνησης και Δημαρχών όπως της Αθήνας, και του Πειραιά! Η πλειοψηφία των Δήμων στην Αττική βρίσκονται ήδη σε οικονομικό αδιέξοδο λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης τους από το Κράτος και θα οδηγηθούν σε σύντομο διάστημα στην αναγκαστική διαδικασία της λεγόμενης «οικονομικής εξυγίανσης» που θα σημάνει κλείσιμο υπηρεσιών, απολύσεις, μετατάξεις, γενικευμένη απαγόρευση προσλήψεων και άγρια φορολόγηση των νοικοκυριών. Οι ευθύνες των Δημάρχων δεν μπορούν να αποκρυφτούν, συνέδραμαν αποφασιστικά για να φτάσουμε έως εδώ, η καρδιά της πρακτικής και της πολιτικής τους αποτυπώνεται στις αντιδραστικές αποφάσεις της συγκυβέρνησης και είναι η ζωντανή εικόνα του Καλλικράτη που στήριξαν και στηρίζουν στην πλειοψηφία τους. Άλλωστε οι Δημοτικές αρχές και οι Δήμαρχοι είναι το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων που προωθούν την αντιδραστική πολιτική του κεφαλαίου σήμερα και τσακίζουν τον λαό και στο τοπικό επίπεδο!

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αποφασισμένη οργανωμένη λαϊκή πάλη, με γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια και την πολιτική τους , ανατροπής των μνημονίων διαρκείας και της πολιτικής που τα αναπαράγει!

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα