20.7 C
Néa Smýrni
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Αναξιόπιστοι οι μπλε κάδοι στη συνεργασία με τους Δήμους

Οι υποχρεώσεις του ΣΣΕΔ «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» της ΕΕΑΑ Α.Ε. προς τους Δήμους σύμφωνα με το υφιστάμενο εγκεκριμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο του Συστήματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ – ΕΟΑΝ με την υπ ́ αριθμ. 190.1/25.02.2022(ΑΔΑ9ΠΩ246Ψ8ΟΖ-ΖΚΠ) ομόφωνη απόφασή του, με το παρόν δελτίο τύπου, ενημερώνει τους Δήμους, που είναι συμβεβλημένοι με την ΕΕΑΑ Α.Ε., για τις τρέχουσες υποχρεώσεις του ΣΣΕΔ «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» του φορέα ΕΕΑΑ Α.Ε., ώστε να μην υπάρχει λανθασμένη ενημέρωση των ΟΤΑ Δήμων σε σχέση με τις υποχρεώσεις αυτές.

Οι τρέχουσες υποχρεώσεις της ΕΕΑΑ Α.Ε. έναντι των ΟΤΑ Α’ βαθμού ορίζονται στη με αρ. 167.1/13.05.2020 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΑΝ (που είναι δημοσιευμένη στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ: 6ΩΝΥ46Ψ8ΟΖ-0ΓΓ/29.6.2020 και είναι προσβάσιμη σε όλους τους ενδιαφερομένους), με την οποία αποφασίστηκε η ανανέωση της έγκρισης λειτουργίας του ΣΣΕΔ «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» της ΕΕΑΑ Α.Ε. με συγκεκριμένους όρους έγκρισης, όπως αυτοί αναφέρονται στο κεφάλαιο Α «ΟΡΟΙ ΕΓΚΡΙΣΗΣ» της απόφασης.

Οι υφιστάμενοι βασικοί όροι έγκρισης του ΣΣΕΔ «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» της ΕΕΑΑ Α.Ε. που αφορούν στους ΟΤΑ Α’ βαθμού έχουν έναρξη ισχύος από 29.6.2020 και παρουσιάζονται ακολούθως:

Ο όρος έγκρισης Α.5 αφορά τη «Γεωγραφική Εμβέλεια ΣΣΕΔ» και είναι ως ακολούθως:

Α.5 Γεωγραφική Εμβέλεια ΣΣΕΔ
Α.5.1 Η εμβέλεια του ΣΣΕΔ είναι πανελλαδική και συνεπώς σε ορίζοντα εξαετίας, θα πρέπει να καλύψει με τις βασικές του μεθόδους συλλογής το 100% των ΟΤΑ Α ́ βαθμού της χώρας.
Α.5.2 Το εξαετές σχέδιο ανάπτυξης των απαιτούμενων υποδομών συλλογής που θα πρέπει να εφαρμοστεί έχει ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.grΑυστηρό πλαίσιο από τον ΕΟΑΝ για τους μπλε κάδους και τις σχέσεις τους με τους δήμους – iefimerida.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα