16 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ. ΚΟΥΡΤΗ

535400_211593285652703_331267817_nΟ κος Κούρτης μας ενημερώνει για τους λόγους της άρσης της υποστήριξης του στο Ν. Στέφο και την ίδρυση του κοινωνικού-δημοτικού forum Ανεξάρτητο Δημοτικό Κίνημα Νέας Σμύρνης με προμετωπίδα τη διαφάνεια και την άμεση δημοκρατία. Ακολουθεί το δελτίο τύπου και η ιδρυτική διακήρυξη.

Την Τετάρτη 20-2-13 , στο γραφείο μου Ομήρου 60 στην Νέα Σμύρνη , έδωσα συνέντευξη τύπου , όπου και ανακοίνωσα την άρση της υποστήριξης εμένα και των συνεργατών μου στην Συμμαχία Πολιτών του Νίκου Στέφου , για λόγους σημαντικών διαφωνιών πάνω στην πολιτική που ακολουθεί στα τοπικά δημοτικά δρώμενα ο εν λόγω υποψήφιος δήμαρχος , καθώς και σοβαρών αντιθέσεων που πρόεκυψαν από τις τοποθετήσεις του σε θέματα που αφορούν το δημόσιο συμφέρον , και κατά την προσωπική μου εκτίμηση απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων του Δήμου αλλά και των δημοτών .
Παράλληλα ανακοίνωσα , μαζί με τους συνεργάτες μου ,την ίδρυση του κοινωνικού-δημοτικού forum Ανεξάρτητο Δημοτικό Κίνημα Νέας Σμύρνης , με συγκεκριμένη πολιτική και κοινοτιστική κατεύθυνση ,με σκοπό όχι απλά την καταγραφή των προβλημάτων της πόλης μας και των συμπολιτών μας , αλλά μέσα από την ευρεία συμμετοχή ανθρώπων που αγαπούν και ενδιαφέρονται για τα κοινά στην πόλη μας , μέσα από την σύνθεση των απόψεων μας , και με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας , να δώσουμε και τις καλύτερες δυνατές λύσεις σε αυτά , μέσω της παρουσίας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης μας .
Ευχαριστώ πολύ τους στενούς μου συνεργάτες για την υποστήριξη , συμμέτοχη και συμβολή τους στην κίνηση αυτή , κο Γιάννη Μασσέλο (Ακαδημαικός – στελεχος των Ανεξαρτητων Ελληνων ) , κο Θεόδωρο Ταστσίδη (ελεύθερος επαγγελματίας –νεοσμυρνιώτης –στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ) , κα Αντα Τζιγοπούλου (υπάλληλος του ΥΠΕΘΑ-νεοσμυρνιώτισσα –στέλεχος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών) , κο Στέλιο Δημόπουλο ( επιχειρηματία –νεοσμυρνιώτη) , κο Γιώργο Μιχαλακόπουλου (Ακαδημαικός –διεθνολόγος ) και κα Ελενα Βαρδαξόγλου (διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου στην Κοινωνική Ανθρωπολογία – ειδική σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής).
Μετά τιμής
Σπύρος Κούρτης
Ιατρός 
Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης
Πολιτευτής Β Αθηνών Ανεξάρτητοι Έλληνες

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Το Ανεξάρτητο Δημοτικό Κίνημα Νέας Σμύρνης βάζει στο κέντρο της πολιτικής του στόχευσης την πορεία από το εγώ στο εμείς και προτείνει στους συμπολίτες μας, τη σταδιακή θεσμική συγκρότηση όχι απλά μιας πρακτικής πολιτικής φιλοσοφίας, αλλά ενός ελληνικού πολιτιστικού ρεύματος που θα οδηγήσει στην δημιουργία του κοινωνικού πρότυπου που θέλουμε, της κοινωνίας σχέσεων προσώπων , μιας κοινωνίας ανθρωποκεντρικής.
Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί για το κοινοτιστικό μας όραμα τη σημαντικότερη θεμελιακή μεταρρύθμιση στην ελληνική πολιτική και κοινωνική ιστορία. Στην ουσία ο κοινοτισμός έχει παράδοση 3000 χρόνων είναι οι κοινότητες που λειτουργούσαν αιώνες τώρα. Επιτυγχάνει τη διοικητική και πολιτειακή οργάνωση μιας κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα της κοινότητας.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ κοινοτισμός με την διοικητική και πολιτειακή διάρθρωση που θα προσδώσει στους δήμους μετατρέποντάς τους σε είδη κοινοτήτων, κατορθώνει να μεταφέρει την άσκηση της εξουσίας από τους λίγους στους πολλούς, από τα υψηλά ιστάμενα κλιμάκια στα χαμηλά, στον πολίτη σεβόμενος το δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών να αυτοοργανωθούν, για αυτό ισχυριζόμαστε ότι συλλαμβάνει το πρόσωπο μέσα στην κοινότητα και μας ανεβάζει σε ένα άλλο επίπεδο καθάριας πνευματικότητας και νοοτροπίας και κομίζει ένα άρωμα ΕΛΛΗΝΙΚΟ . Επειδή λοιπόν μας εισάγει στην κοινότητα, αναδεικνύει την ουσιαστική ελευθερία και χαρά για το πρόσωπο. Είναι η σύγχρονη πολιτική επινόηση των ΕΛΛΗΝΩΝ μέσα από την άμεση δημοκρατία .

Για τους λόγους αυτούς και σύμφωνα με το όραμα μας για ένα σύγχρονο , δίκαιο , λειτουργικό και αποτελεσματικό Δήμο , δηλώνουμε την αντίθεση μας στο θεσμικό σχέδιο <<Καλλικράτης>> , που απέχει πολύ από την ελληνική πραγματικότητα , ενώ μέχρι τώρα περισσότερα προβλήματα δημιούργησε , παρά λύσεις προσέφερε.Τα τελευταία δυο χρόνια, αντιμετωπίζουμε όλοι την επίθεση της Νέας Τάξης πραγμάτων μέσω μνημονίων, εθνικής ταπείνωσης και βίαιης οικονομικής επίθεσης στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ οικογένεια, όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά ευθεία επίθεση στο κοινωνικό κράτος , που κύρια εκφράζεται μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση . Την στιγμή αυτή όσο καλή θέληση και να υπάρχει για κοινωνική αλληλεγγύη και δράση από τους Δήμους , τα πενιχρά οικονομικά τους δεν τους επιτρέπουν όχι μόνο να βοηθήσουν και να στηρίξουν τον δοκιμαζόμενο έλληνα πολίτη , αλλά και να συντηρήσουν τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα κοινωνικής προστασίας .

Πέραν του ότι είμαστε αντίθετοι απέναντι στην υπάρχουσα κατάσταση καθώς και στις πολιτικές που την δημιούργησαν , πιστεύουμε ότι μπορούμε να την ανατρέψουμε , δημιουργώντας ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο , με σύγκλιση θέσεων και απόψεων , απέναντι στα κοινά για όλους μας προβλήματα .
Είμαστε άνθρωποι της καθημερινότητας , και θεωρούμε ότι μέσα από την καθημερινότητα του καθενός μας ξεχωριστά και όλοι μαζί , μπορούμε να βρούμε και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που βασανίζουν την κοινωνία μας και όσο περνά ο καιρός διαρκώς αυξάνονται
Βασική επιδίωξη μας είναι η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας στην λήψη αποφάσεων καθώς και στην υποβολή προτάσεων για την ποιότητα της ζωής μας στην πόλη μας .
Στόχος μας είναι μια πόλη που να ανήκει πραγματικά στους πολίτες της , και οι πολίτες να συμμετέχουν ενεργά ,με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας , στις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή τους και την ζωή των παιδιών τους .
Κυρίαρχη ιδεολογία μας είναι η αγάπη για τον τόπο μας και τον συνάνθρωπο μας , μέσα από μια διαλεκτική σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης , σεβασμού , αξιοπρέπειας , και διαφάνειας .
Τα παραπάνω αποτελούν τον αρχικό κορμό και την ιδεολογική βάση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Κινήματος Νέας Σμύρνης , και θα διαμορφωθούν στη συνέχεια από ανοιχτές διαδικασίες συμμετοχικής δημοκρατίας και διαλόγου .

Νέα Σμύρνη, 20 Φεβρουαρίου 2013 Ανεξάρτητο Δημοτικό Κίνημα
Νέας Σμύρνης

 

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα