20.5 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΕΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΔΗΜΟΥ-ΕΣΤΙΑΣ

Ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο και την δημοτική αρχή δημοσίευσε ο κ. Στέφος, ο οποίος δείχνει να έχει εγκλιματιστεί στα θέματα της πόλης και ασκεί έντονη κριτική. Βασικό θέμα της αντιπολιτευτικής του γραμμής είναι η διαμάχη Δήμου και Εστίας, που έχει πάρει πλέον την δικαστική οδό. Ο κ. Στέφος παίρνει την πλευρά της Εστίας κατηγορώντας την απόφαση του Δήμου, να διακόψει τις επιχορηγήσεις για τα σχολικά συγκροτήματα, εφόσον δεν επιτελούν, πλέον, το σκοπό για τον οποίο χρηματοδοτήθηκαν. Ο αρχηγός της δεξιάς παράταξης ρίχνει τα ‘βέλη’ του, τόσο στον  πρόεδρο  του Πολιτιστικού Οργανισμού, για τον τρόπο διοργάνωσης των δημοτικών εκδηλώσεων, όσο και στον πρώην Αντιδήμαρχο Οικονομικών, για αλόγιστες δαπάνες.

΄΄ Ανοιχτή επιστολή του Νίκου Στέφου προς Τζουλάκη – συμπολίτευση

«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ»

«Γιατί θέλετε να εξαφανίσετε το εθνικό και ιστορικό σωματείο; Γιατί κοροϊδεύατε τον κ. Καλογείτονα ότι δεν έχετε λεφτά; Μύθος η διαλυτική αίρεση που λέτε!!!»

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριοι της Συμπολίτευσης

Επιτέλους! Ο Δήμος Νέας Σμύρνης ανακάλυψε την πυρίτιδα! Ή αλλιώς, βρήκε τρόπο πώς θα εξοικονομήσει τάχα μου χρήματα. Σταματήσατε να πληρώνετε ενοίκιο στην Εστία για τα δυο σχολεία, το 7Ο Γ.Ε.Λ. Νέας Σμύρνης και το 8ο Γυμνάσιο!!!

Με πρόφαση ότι δήθεν σήμερα το σχολικό συγκρότημα δεν επιτελεί το σκοπό για τον οποίο παραχωρήθηκε από τον Δήμο το οικόπεδο και χτίστηκαν τα σχολεία (δεν αποφοιτούν δηλαδή στελέχη για το Εμπορικό μας Ναυτικό) επιχειρήσατε με βίαιο τρόπο να αφανίσετε ένα ιστορικό σωματείο με πλούσια εθνική και πολιτιστική δράση!

Κι όμως, αν ρίξει κανείς μια ματιά πίσω στο χρόνο θα διαπιστώσει αμέσως ότι η Εστία Νέας Σμύρνης από το 1930 ως Λέσχη κι από το 1939 ως Εστία αποτελεί ένα κοινωνικό, πολιτιστικό και εθνικό κόσμημα όχι μόνο για τη Νέα Σμύρνη αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα με δράσεις που κύριο στόχο είχαν και έχουν τη διάσωση, τη συλλογή και μελέτη υλικού σχετικού με τον Ελληνισμό της Μικρασίας, της Κωνσταντινούπολης, του Πόντου και της Θράκης με ταυτόχρονη ανάπτυξη κοινωνικής, μορφωτικής, εθνικής και φιλανθρωπικής δραστηριότητας

Στο μουσείο αλλά και στη βιβλιοθήκη και την πινακοθήκη του εντυπωσιακού νεοκλασικού της μεγάρου φυλάσσονται ανεκτίμητοι πνευματικοί θησαυροί ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό το φιλανθρωπικό της έργο μέσω του Ωνάσειου γηροκομείου η «Γαλήνη».

Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά στους Νεοσμυρνιώτες και θα έπρεπε να τα λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη σας πριν ο Δήμος ανοίξει μέτωπο με την Εστία. Θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σας ότι σήμερα όντως δεν αποφοιτούν από τα σχολεία της στελέχη του Εμπορικού μας Ναυτικού. Όμως στα σχολεία της Εστίας σπούδαζαν και μαθητές της εμπορικής σχολής ενώ από το 1973 αργά αλλά σταθερά παρενέβαινε το Δημόσιο μεταβάλλοντας τις σχολές της σε δημόσια σχολεία γενικής εκπαίδευσης τα οποία εκμίσθωνε ανελλιπώς η Νομαρχία και τώρα – με το νόμο του Καλλικράτη – οφείλει να τα καταβάλλει ο Δήμος.

Κανείς δεν αμφισβήτησε όλα αυτά τα χρόνια την υποχρέωση του Δημοσίου να εκμισθώνει τα κτίρια της Εστίας και τα ενοίκια καταβάλλονταν κανονικά. Και δεν θα μπορούσε κανείς να την αμφισβητήσει γιατί πολύ απλά η περιβόητη διαλυτική αίρεση που επικαλείσθε σήμερα για να μην πληρώνει τα νοίκια αφορά την υποχρέωση της Εστίας να ανεγερθεί σχολικό κτίριο και μόνο και όχι να διατηρήσει την αρχική μορφή των σχολών της!!! Επομένως οι ισχυρισμοί σας με τους οποίους υφαρπάξατε και τη σύμφωνη ψήφο κάποιων συμβούλων της αντιπολίτευσης είναι ψευδείς και πέφτουν στο κενό αφού είναι βέβαιο ότι η όλη προσπάθειά σας να «φάτε» την Εστία θα συναντήσει τον τοίχο της δικαιοσύνης.

Αμείλικτα τα ερωτήματα

Από την άλλη θα πρέπει (αν ήταν ειλικρινής η δικαιολογία που επικαλείστε) να μας πείτε και γιατί αρνηθήκατε πεισματικά την πρόταση του προέδρου της Εστίας Γιάννη Καλογείτονα για μείωση του ενοικίου των σχολείων κατά 50% σε μια ύστατη προσπάθειά του να περισώσει ό,τι έχει απομείνει από τα πενιχρά οικονομικά του ιστορικού σωματείου; Γιατί του λέγατε ψέματα; Γιατί τον κοροϊδεύατε όλο αυτό τον καιρό ότι θα δείτε τι θα κάνετε, θα συζητήσετε το θέμα με τη νομική σας υπηρεσία ή ότι θα προσπαθήσετε να βρείτε χρήματα;

Γιατί έλεγε ο κ. Κουτελάκης στον κ. Καλογείτονα ότι «δεν έχει λεφτά να δώσει στην Εστία; Μα «λεφτά υπάρχουν», δεν λέτε κύριε Κουτελάκη; Δηλαδή, δεν υπάρχουν λεφτά για την Εστία Νέας Σμύρνης αλλά υπάρχουν εκατομμύρια για να μοιράζετε επιχορηγήσεις με αδιαφανή κριτήρια σε συλλόγους – σφραγίδες ή για να αγοράσετε οικόπεδο και να κτίσετε το νέο μέγαρο της ΓΕΧΑ ή για να κάνετε αμφίβολης αισθητικής και σκοπιμότητας γιορτές και πανηγύρια σε καιρούς που ο κόσμος πεινάει; Λίγη ντροπή δε υπάρχει τέλος πάντων;

Κύριοι του Δήμου,

δεν θα μασήσω τα λόγια μου όπως δεν το έχω κάνει μέχρι σήμερα δεχόμενος τη μήνι των συμβούλων συμπολίτευσης και τις ύβρεις του μέχρι προχτές αντιδημάρχου Οικονομικών. Ούτε τα νοίκια σας νοιάζουν ούτε τίποτα απ΄όλα αυτά. Προπέτασμα καπνού είναι και μάλιστα πολύ ακριβού αφού δεν έχετε κανένα πρόβλημα να δώσετε 30.000 ευρώ (!!!) σε δικηγορική εταιρεία για να στηρίξει την προσπάθειά σας στο δικαστήριο και να μην καταβάλετε τα ενοίκια. Θέλετε να αλώσετε την Εστία. Ο «Γαλαξίας», σας είναι πια πολύ μικρός για να κάνετε τις εκδηλώσεις του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού και η Εστία έχει άλλη αίγλη κι άλλη γκλαμουριά με το εντυπωσιακό της κτίριο, από τα λαμπρότερα της Αθήνας. Εκεί θέλετε να στήσετε τελικά το νέο δημαρχείο. Εκεί θέλετε να μπείτε. Κι όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Όμως η προσπάθειά σας θα πάει άκλαυτη. Γιατί οι φύλακες έχουν γνώση. ΄΄

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα