11.5 C
Néa Smýrni
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Αποδομείται η ανεύθυνη αντιπολίτευση μετά την ανακοίνωση του Πολιτιστικού Οργανισμού

Θα θέλαμε να δώσουμε κάποιες απαντήσεις-διευκρινίσεις στη σημερινή ανάρτηση του κ. Κουτελάκη σχετικά με τη δαπάνη για έντυπα που πρόκειται να εγκριθεί ‪τη Δευτέρα 25 Μαΐου‬ από το Δ.Σ. του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης.
Κύριε Κουτελάκη σωστό είναι, την επόμενη φορά, να αναφέρεται ο συντάκτης του κειμένου σας, όπως γίνεται σε όλα τα υπεύθυνα δημοσιογραφικά μέσα, ώστε να μπορούμε να του απευθυνόμαστε προσωπικά και να λύνουμε τις απορίες του, δίνοντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις ώστε να μην μένουν υποψίες ότι οι αναρτήσεις σας είναι υποκινούμενες, με εμμονικά και μικροπολιτικά κίνητρα.
Αναφέρουμε λοιπόν, προς άρση κάθε παρεξήγησης, τα παρακάτω.:

1. Ο αρχικός προϋπολογισμός του ΝΠΔΔ που ψηφίστηκε στις αρχές του χρόνου και πριν ακόμη εκδηλωθεί η πανδημία, προέβλεπε το ποσό των 100.000 ευρώ για την παραγωγή εντύπων. Το πόσο αυτό εξυπηρετούσε τις πάγιες δράσεις του Πολιτιστικού και του Αθλητικού Οργανισμού , καθώς και πολλές ακόμη έκτακτες δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού που σχεδιάζονταν να γίνουν μέσα στο έτος. Στη συνέχεια και λαμβάνοντας υπόψη μας την έκτακτη συγκυρία με τον κορωνοϊό, προχωρήσαμε σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού, μειώνοντας το αρχικό ποσό σχεδόν κατά το ήμισυ (52.000- πλέον ΦΠΑ).

2. Η αναφορά της ανάρτησης ότι το ποσό αυτό αφορά το διάστημα των μηνών Ιουλίου-Δεκεμβρίου είναι ψευδής και αναφέρεται παραπλανητικά. Στην πραγματικότητα το διάστημα της σύμβασης είναι 10 μήνες δηλαδή για δράσεις που θα γίνουν από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι περίπου τον Μάιο του 2021. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού, «Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 10 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΡΩΝ …».
Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός προβλέπεται να διεξαχθεί ‪στις 8 Ιουνίου‬, αν το θέμα υπερψηφιστεί από το Δ.Σ του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού ‪τη Δευτέρα 25 Μαϊου‬, οπότε και θα αναρτηθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού στη Διαύγεια. Με δεδομένο το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την περάτωση του διαγωνισμού, η υπογραφή της σύμβασης θα πραγματοποιηθεί γύρω στον Ιούλιο, οπότε και θα ξεκινήσουμε τις δράσεις μας, εφόσον αυτό ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

3. Με αφορμή την ανάρτηση να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι οι περισσότερες δράσεις μας θα πραγματοποιηθούν μέσα στους επόμενους 10 μήνες, αν βεβαίως το ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ. Τα έντυπα που αναφέρονται στην ανάρτηση αφορούν τις παρακάτω εκδηλώσεις που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν , όπως Φεστιβάλ Ιωνικών Γιορτών, Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου, Θερινό Σινεμά, Ξεναγήσεις, Φεστιβάλ Καραγκιόζη, Εκθέσεις στον Γαλαξία, καθώς και παραγωγή εντύπων για το Ψηφιακό Μουσείο, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Δημοτικό Κολυμβητήριο, Αθλητικές Δράσεις, αφίσες εκδηλώσεων καθώς και έντυπα για το Μουσείο Καραγκιόζη το οποίο προγραμματίζουμε να ξεκινήσει τη λειτουργία του το μήνα Νοέμβρη.

4. Για όλα τα παραπάνω, όπως συμβαίνει σε όλους του Δήμους και στις Περιφέρειες της χώρας, εγκρίνονται και ψηφίζονται προϋπολογισμοί εκ των προτέρων, ώστε ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ τα ποσά στον αρχικό προϋπολογισμό, που κάθε χρόνο εγκρίνεται από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Δηλαδή για να γίνει μια δράση τον Σεπτέμβριο, το ποσό ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ τον Ιανουάριο. Και ασφαλώς αυτό δεν σημαίνει ότι το ποσό αυτό ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΔΑΠΑΝΗΘΕΙ Η ΘΑ ΔΑΠΑΝΗΘΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΩΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ NEA SMYRNI NEWS.

5. Στη συγκεκριμένη περίπτωση προβλέπεται επιπλέον όρος με την υπογραφή της σύμβασης ύστερα από τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, η ρητή αναφορά για αλλαγή των οικονομικών όρων της, αν συντρέξουν έκτακτες περιπτώσεις ακυρώσεων δράσεων όπως αυτή του COVID-19.

6. Υπενθυμίζουμε ότι ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ πραγματοποιείται τηρώντας όλους του ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ του Δημοσίου και «με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά που θα προσδιοριστεί βάσει βέλτισης σχέσης τιμής-ποιότητας στο σύνολο της υπηρεσίας» και με ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

7. Θα ενθαρρύναμε τον ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ της ανάρτησης να ανατρέξει στις προκηρύξεις συνοπτικών και ηλεκτρονικών διαγωνισμών άλλων Δήμων της Αθήνας και της Ελλάδας και άλλων Δημοσίων Φορέων για να διαπιστώσει ότι το ποσό στο οποίο αναφέρεται για τη Νέα Σμύρνη είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με άλλους Δήμους και σε σχέση με το πλήθος των δράσεων που προγραμματίζουμε στη Νέα Σμύρνη.

8. Καλό θα ήταν ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ να ενημερωθεί και να μελετήσει λίγο πιο προσεκτικά του νόμους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καινούργιους και παλαιούς (πχ. Κλεισθένης)

Τα έντυπα, όπως γνωρίζετε, δεν έχουν ως στόχο την προβολή του προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού, αλλά σκοπεύουν στην ενημέρωση των δημοτών για τα προγράμματά μας και στην ανάδειξη της πόλης μας, γεγονός που φαίνεται από τους χιλιάδες επισκέπτες που έχουμε σε κάθε μας δράση, κάθε χρόνο.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα