19.8 C
Néa Smýrni
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΔΗΛΩΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΞΙΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ypes_dapanesΌπως είναι γνωστό, με τον νόμο 3870/2010 όλοι οι μετέχοντες στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές όφειλαν (ήδη από την προεκλογική περίοδο) να δημοσιοποιούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών επακριβώς τις δαπάνες των συνδυασμών τους, όπως επίσης και την προέλευση των …κονδυλίων που χρησιμοποίησαν για την καμπάνια τους. Και τούτο προκειμένου για πρώτη φορά οι πολίτες να μπορούν ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν τα ποσά που δαπανούν οι διεκδικούντες την ψήφο τους και να τους «ελέγχουν».
Είναι λοιπόν εντυπωσιακό ότι ακόμη και σήμερα αν επισκεφθεί κάποιος την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα του υπουργείου (http://ekloges.ypes.gr/diafaneia/index.html#dhmoi) θα διαπιστώσει ότι δεκάδες νεοεκλεγέντες και μη δημοτικοί σύμβουλοι εμφανίζουν ελάχιστα ή και μηδενικά έξοδα (!) παραβιάζοντας με προκλητικό τρόπο τον νόμο και υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών που τους ψήφισαν.
Ακόμα και ολόκληροι συνδυασμοί λείπουν από την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα του υπουργείου.
Μήπως πρέπει να αρχίσει η έρευνα των αρμοδίων και να εκπέσουν των αξιωμάτων τους;
Ψάχνοντας ενδεικτικά διαπιστώσαμε ότι 3 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι δεξιάς παράταξης (από τις δύο δεξιές παρατάξεις που κατέβηκαν) έχουν δηλώσει μηδενικά έσοδα. Και μπορεί να μην δαπανήσανε τίποτε στις εκλογές (πάντως ένας εξ αυτών είχε γεμίσει τόσο πολύ με φυλλάδια τη Νέα Σμύρνη, που έπαιρνε νόμπελ ρύπανσης), μήπως θα έπρεπε να έχουν ανοίξει τουλάχιστον ένα ειδικό εκλογικό λογαριασμό έστω για τα μάτια του κόσμου ρε αδερφέ και να μας τον δείξουν;
Όσον αφορά τον έτερο δεξιό συνδυασμό, δεν υπάρχει καθόλου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου!!

 Ενημερωθήκαμε με μήνυμα από ‘Parapolitika Neas Smyrnis’

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα