22.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Από τα μέσα Ιουνίου θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των καταναλωτών οι επιστροφές για το ηλεκτρικό ρεύμα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι μέσα με τέλη Ιουνίου αναμένεται να γίνουν οι πρώτες πληρωμές της επιστροφής του 60% των επιβαρύνσεων στο ρεύμα απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ακόμα, ξεκαθάρισε ότι αυτά τα χρήματα θα μπαίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν θα σχετίζονται με τυχόν οφειλές των καταναλωτών προς τους παρόχους.

Όπως ανέφερε, η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη τον Ιούνιο, αναλυτική και εύχρηστη, ενώ η επιστροφή θα αφορά τόσο ιδιοκτήτες όσο και ενοικιαστές.

Επίσης, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι οι δικαιούχοι θα δουν επιστροφές έως και 600 ευρώ, δηλαδή το 60% των αυξήσεων, μετά τις εκπτώσεις που τους έχουν ήδη δοθεί στο διάστημα από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο.

Όσον αφορά στη δεύτερη παρέμβαση της κυβέρνησης, σημείωσε ότι τον Μάιο και τον Ιούνιο θα υπάρξει οριζόντια έκπτωση 50% στα αυξημένα τιμολόγια για όλες τις καταναλώσεις επιχειρήσεις νοικοκυριά κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας.


«Η διπλή παρέμβαση μειώνει τις ανατιμήσεις κατά 70% με 80%»

Για το τρίτο σκέλος της κυβερνητικής πολιτικής σχετικά με το ηλεκτρικό ρεύμα, επισήμανε πως είναι ίσως η πιο καθοριστική, καθώς παρεμβαίνει διπλά σε χονδρική και λιανική τιμή, την αποσυνδέει από τις διακυμάνσεις στο φυσικό αέριο, εξουδετερώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής, με αποτέλεσμα οι ανατιμήσεις να είναι φθηνότερες κατά 70% με 80%.

«Το τρίτο, πιο ουσιαστικό ίσως, η πιο καθοριστική παρέμβαση στην ενεργειακή πολιτική στην Ευρώπη είναι αυτό που θα ισχύει από τον Ιούλιο με έναν ορίζοντα έως 12 μήνες που στην ουσία τι κάνει; Με τη διπλή παρέμβαση και στη χονδρική και στη λιανική τιμή, αποσυνδέει την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας από τις διακυμάνσεις του φυσικού αερίου αναστέλλει, εξουδετερώνει θα μπορούσε να πει κάνεις τη ρήτρα αναπροσαρμογής και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνουμε 70% – 80% φθηνότερα στις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα όλοι. Επαναλαμβάνω όλοι», είπε χαρακτηριστικά.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα