24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Από την αρχή της χρονιάς πάνω από 400 μαθητές πρωτοβάθμιας βρέθηκαν θετικοί στην πόλη μας

Τα σχολεία άνοιξαν και τα προβλήματα ξεκίνησαν από την προηγούμενη κιόλας ημέρα! Έτρεχαν οι εκπαιδευτικοί να εξασφαλίσουν τα self test που υποσχέθηκε το υπουργείο παιδείας για όλα τα παιδιά αλλά δεν διέθεσε στα φαρμακεία επαρκείς ποσότητες. Για να προμηθευτούν οι γονείς που δεν τα βρήκαν στα φαρμακεία, έτρεχαν τα σχολεία από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στη Σχολική Επιτροπή και τούμπαλιν! Μας χορήγησε τελικά το υπουργείο self test για 4 μαθητές σε κάθε σχολείο!

Τα πρώτα κρούσματα νοσούντων από covid 19 μαθητών εμφανίστηκαν από την πρώτη μέρα: Εφτά με οχτώ κατά μέσο όρο σε κάθε σχολείο. Άλλοι τόσοι μαθητές σε καραντίνα λόγω νόσησης των γονιών τους. Δεκάδες απόντες σε κάθε σχολείο, λόγω φόβου και αγωνίας των γονιών τους. Τα πρώτα κρούσματα και οι πρώτες καραντίνες εμφανίστηκαν και στους εκπαιδευτικούς

Ακολούθησαν οι επόμενες ημέρες με τα κρούσματα να έχουν ήδη διασπαρεί στις σχολικές κοινότητες: Ιχνηλατήσεις, κατάρτιση υγειονομικών πρωτόκολλων, έλεγχος τήρησης του, εβδομαδιαίος έλεγχος υλοποίησης των τεστ, κλπ. Την ελλιπή λειτουργία των Α/θμιων Μονάδων Υγείας έρχονται να καλύψουν τα σχολεία που μετατρέπονται από εκπαιδευτικές μονάδες σε χώρους επιδημιολογικής επιτήρησης! Οι σχολικές μονάδες παραρτήματα του ΕΟΔΥ και μάλιστα με απίστευτη δυσκολία επικοινωνίας μαζί του! Οι υπεύθυνοι Covid κάθε σχολείου υποχρεώνονται να κάνουν τη δουλειά του ΕΟΔΥ, αφιερώνοντας ατελείωτες ώρες απλήρωτης εργασίας, εκτός φυσικά του ωραρίου τους και στερώντας αυτόν τον χρόνο από τις οικογένειές τους και την προσωπική τους ζωή, προκειμένου να γίνει δυνατόν να εφαρμοστούν στοιχειωδώς τα πρωτόκολλα. Και εν τω μεταξύ το υπουργείο πανηγυρίζει για το ότι “τα πρωτόκολλα αποδίδουν!

Οι γονείς σε έναν απίστευτο Γολγοθά για να τηρήσουν πρωτόκολλα για δύο και τρία παιδιά. Με καθημερινή ταλαιπωρία! Όταν προκύπτουν κρούσματα καλούνται να φύγουν από τις δουλειές τους και να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο για να κάνουν rapid test σε κοντινό φαρμακείο, να φέρουν πίσω τα παιδιά στο σχολείο σε περίπτωση αρνητικού τεστ και να ξαναγυρίσουν στη δουλειά τους…!!! Με την οικονομική επιβάρυνση διενέργειας rapid ή PCR test, συνήθως για τις ίδιες τις οικογένειες. Και το οικονομικό κόστος μεγαλώνει όταν παρουσιάζονται δύο και παραπάνω κρούσματα στο τμήμα του παιδιού τους. Αν, για παράδειγμα, παρουσιαστεί ένα κρούσμα, ο γονιός υποχρεούται να κάνει στο παιδί του 2 rapid και 3 self test. Αν μετά από μια ή δύο ημέρες παρουσιαστεί κι άλλο κρούσμα, ξεκινάει καινούριο πρωτόκολλο με τις ίδιες υποχρεώσεις! Και πάει λέγοντας… Αυξάνονται, συνεπώς, τα rapid test, αυξάνεται και το κόστος για τις οικογένειες!!! Ακόμα και τα επιπλέον self test που διαλαλεί το υπουργείο ότι καλύπτει, τα εγκατέλειψε με μήνυμά του την πέμπτη μέρα λειτουργίας των σχολείων!!!

Ως εκπαιδευτική κοινότητα απαιτούμε από τον δήμο Ν. Σμύρνης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και: 

1. Να χορηγήσει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μάσκες υψηλής προστασίας και να μην ταλαιπωρεί τα σχολεία με 100 (και ούτε) μάσκες χαμηλής προστασίας για σύνολο 300-350 μαθητών κατά μέσον όρο σε κάθε σχολείο, και μάλιστα για διάστημα 2 μηνών!

2. Να εξασφαλίσει τη διενέργεια δωρεάν rapid test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς –κάθε φορά που αυτοί αποτελούν στενή επαφή με κρούσμα στο σχολείο, σε συνεργασία με κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στα σχολεία ή στα Δημοτικά Ιατρεία για τα οποία πρέπει να υπάρχει διευρυμένο ωράριο λειτουργίας.

4. Να καλύψει όλα τα σχολεία με επαρκείς ποσότητες αντισηπτικών.

5. Να τοποθετήσει επαρκές και μόνιμο προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία και να διενεργεί συχνές απολυμάνσεις στους σχολικούς χώρους.

Θεωρούμε ότι η υγεία και η παιδεία πρέπει να αποτελούν βασικές προτεραιότητες για έναν δήμο και ως τέτοιες οφείλει η δημοτική μας αρχή να τις αντιμετωπίζει. 

Είναι καιρός να αναλάβει την πολιτική αυτή ευθύνη, ως οφείλει!!!

Ανακοίνωση από τον

ΣΥΛΛΟΓΟ       ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                     

Π.Ε.  ΝΕΑΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ 

 « Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ »

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα