19.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αρχίζει σήμερα το πρόγραμμα αυτοαπασχόλησης του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους – Ποιοι μπορούν να ενταχθούν

Αρχίζει σήμερα Τετάρτη 10 Ιουλίου το πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης του ΟΑΕΔ με στόχο την επιχορήγηση 10.000 ανέργων, ηλικίας από 18 έως 66 ετών. Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν ακόμη και οφειλέτες του ΕΦΚΑ.

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι οι άνεργοι να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ μέχρι την ημερομηνία έναρξης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στη ∆ΟΥ. Μάλιστα, θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι είχαν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα αρκεί να την έχουν διακόψει έως 31/12/2011. Επιδότηση μπορούν να δικαιωθούν ακόμη και όσοι οφείλουν εισφορές που αφορούν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση. Θα αποκτούν ενημερότητα λόγω της υπαγωγής τους στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και θα παραμένουν ενήμεροι για όσο διάστημα είναι συνεπείς με τις τρέχουσες ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.Οι ενδιαφερόμενοι για να υπαχθούν θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση με επιχειρηματικό σχέδιο μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ και το αργότερο εντός 12 μηνών. Μπορούν, βέβαια, να υποβάλουν αίτηση με επιχειρηματικό σχέδιο πριν από την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ, με την προϋπόθεση ότι θα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας το αργότερο εντός δύο μηνών από τη γνωστοποίηση της προέγκρισης του επιχειρηματικού τους σχεδίου. Το ποσό επιχορήγησης, που θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις, κυμαίνεται από 8.000 έως 12.000 ευρώ, ανάλογα με τα μέλη της επιχείρησης και τη συμμετοχή τους στο εταιρικό κεφάλαιο.

Το ποσό επιχορήγησης διαμορφώνεται, ως εξής:

Ως 12.000 ευρώ σε ατομικούς επιχειρηματίες ή μέλη εταιρειών με ποσοστό στο εταιρικό κεφάλαιο πάνω από 51%.

Ως 9.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το ½ του εταιρικού κεφαλαίου.

Ως 8.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/3 του εταιρικού κεφαλαίου.

Το ποσό θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr), ενώ οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής περιγράφονται αναλυτικότερα στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που είναι αναρτημένη στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.

Επισημαίνεται ότι η δαπάνη για την εφαρμογή των δράσεων θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού.

«Το πρόγραμμα “προώθηση στην αυτοαπασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18 έως 66 ετών” σηματοδοτεί τη δυναμική επιστροφή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στα προγράμματα αυτοαπασχόλησης και επιχειρηματικότητας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, με αφορμή την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την κ. Καραμεσίνη, πρόκειται για ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα που προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους αυτούς που δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας, να ενισχυθούν από τον ΟΑΕΔ, για να ιδρύσουν μία επιχείρηση ή να χρηματοδοτήσουν τα πρώτα βήματα της επιχείρησης που έχουν πρόσφατα ιδρύσει. «Φιλοδοξούμε να τύχει της ίδιας θετικής ανταπόκρισης με αυτή που επιφύλαξε ο επιχειρηματικός κόσμος για το πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας» ανέφερε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.

Πηγή: enikonomia.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα