22.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αρ.Πελώνη: Οριζόντιοι εμβολιασμοί προβλέπονται πλέον σε νησιά έως 10.000 κατοίκους

Ο εμβολιασμός όλων των κατοίκων στα νησιά με πληθυσμό κάτω των 10.000 προγραμματίζεται με βάση τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, κάτι που επιβεβαίωσε και η Αριστοτελία Πελώνη στην σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Οπως είπε χαρακτηριστικά: «Εχει δοθεί η δυνατότητα οριζόντιου εμβολιασμού σε νησιά που έχουν μέχρι 5.000 κατοίκους και προχωρά και για τα νησιά μέχρι 10.000 κατοίκους το ίδιο μέτρο».

Στόχος είναι η δημιουργία όλο και περισσότερων Covid free νησιών ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού μέσα στον Μάιο. Καθοριστικό ρόλο για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης αναμένεται να διαδραματίσει και ο μεγάλος αριθμός εμβολιασμών που έχει προγραμματιστεί στην χώρα μας για τον Μάιο και τον Ιούνιο με παραδόσεις εμβολίων από την Pfizer και την Johnson & Johnson. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιταλική «La Repubblica» αναφερόταν στην στρατηγική εμβολιασμού των κατοίκων των ελληνικών νησιών που έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισε να εμβολιάσει το σύνολο του πληθυσμού των νησιών με λιγότερους από 5.000 κατοίκους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Αφορά 69 νησιά και που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου», γράφει

Ο αρθρογράφος τονίζει ότι το ένα τέταρτο της εργατικής δύναμης στην Ελλάδα απασχολείται στον τομέα του τουρισμού, και κατά συνέπεια «είναι σημαντικό η χώρα να κινηθεί ταχύτερα από τους Ευρωπαίους γείτονές της και το να παρουσιάσει τα νησιά ως “παράδεισους, ελεύθερους από κορονοϊό” είναι σημαντικό χαρτί».

Στο άρθρο υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν είναι οι κάτοικοι του Καστελλόριζου και ότι τα εμβόλια κατά του κορoνοϊού έχουν χορηγηθεί, μεταξύ άλλων, και στους κατοίκους της Πάτμου, όπου τα κρούσματα ήταν πολύ περιορισμένα και η παρουσία Ιταλών τουριστών είναι ανέκαθεν ιδιαίτερα σημαντική. 

Πηγή: ethnos.gr

η εφημερίδα της Ρώμης.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα