24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΣΤΕΓΟΣ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ…

IMG00365-20121206-1643Είναι ο γνωστός, σε πολλούς από εσάς, Τομ. Ένας άστεγος, ο οποίος εδώ και πολύ καιρό ζει πάνω στην πλατεία, μπροστά στην Ελ. Βενιζέλου. Η ιστορία του θα μπορούσε να είναι μια από αυτές των χιλιάδων αστέγων της Αθήνας. Ωστόσο, ο βορειοευρωπαίος άστεγος, με προβλήματα αλκοολισμού, ζει μέσα στην ανέχεια με δική του επιλογή! Το Nea Smyrni Live επικοινώνησε με το Δήμο Νέας Σμύρνης, με σκοπό την περίθαλψη του άτυχου συμπολίτη μας.

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε, ότι ο Δήμος έκανε όλα τα απαραίτητα βήματα, αλλά ο Τομ αρνείται να μείνει σε μονάδα φροντίδας αστέγων! Μάλιστα ο ίδιος ο Δήμαρχος, κος Στ. Τζουλάκης, προσπάθησε να τον βοηθήσει, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Καθημερινά του παρέχεται φαγητό και κλινοσκεπάσματα, τα οποία όμως δεν αποτελούν μόνιμη λύση. Οι κίνδυνοι για την υγεία του μέσα στο χειμώνα είναι πολλοί και ο κόσμος θεωρεί πρόβλημα την παρουσία του πάνω στην πλατεία. Ελπίζουμε , στο τέλος, να υπάρξει επίλυση και σε αυτό το θέμα κοινωνικής πρόνοιας.

Related Articles

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. απλα να εφαρμοστούν οι νομοί της δημoσιας αιδούς και των κανόνων υγιεινής
    τι σημαίνει οτι τον παρακαλά και ο δήμαρχος ,,,,,,,,,,,,
    έλεος!!!

  2. ΕΓΩ, ΘΑ ΕΛΕΓΑ, ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ , ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ, ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ, ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΛΗΣΗ! ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ,Η ΘΕΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ,Ο ΔΗΜΟΣ ΩΦΕΙΛΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕΙ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ , ΓΙ’ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝ. ΠΛΑΤΕΙΑ, ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΨΟ, ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΛΕΩ.ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΑΙ?.ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΜΕ ΤΟ ΖΩΡΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟ ΑΣΤΕΓΩΝ, ΚΑΛΕΣ ΓΙΩΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΣΜΥΡΝΙΩΤΕΣ!!!

  3. Απορώ με τα σχόλια των συμπολιτών μου. Η πρόταση δηλαδή είναι να διώξουμε έναν άστεγο για να μην τον βλέπουμε και λύθηκε το πρόβλημα! Δε βλέπουμε πέρα από τη μύτη μας, που λίγο πιο πέρα στο κέντρο της Αθήνας αυτή είναι η πραγματικότητα ανά τετράγωνο. Οι συμπολίτες μου λοιπόν θέλουν να συντηρήσουν μια εικόνα ότι δεν υπάρχουν αυτά γύρω μας, ας μείνουν εξω από το δήμο μας, να μην τα δουν τα παιδιά μας…. Τα παιδιά μας μεγαλώνουν όμως και θα βρεθούν σε μια πραγματικότητα πολύ πιο δυσάρεστη από το θέαμα ενός αστέγου. Μήπως να τον βάλουμε και φυλακή; Τριτοκοσμική είναι η Ελλάδα πλέον, όσο και αν στη Νέα Σμύρνη δε θέλετε να το πάρετε χαμπάρι. Μακάρι εσάς να μη σας χτυπήσει ποτέ την πόρτα καμιά ανάγκη και μακάρι να μη σας πει κανένας άκομψους ποτέ. Καλές γιορτές σε όλους.

    • Δεν λένε αυτό οι προλαλήσαντες μην παρερμηνεύετε σκόπιμα τα λεγόμενα και τα δεδομένα. Θέση σε ξενώνα έχει βρεθεί δε μπορεί να αρνείται να πάει. Κινδυνεύει και η δική του υγεία και των υπολοίπων. Πόσοι άστεγοι παρακαλάνε για μια θέση σε ξενώνα και δεν βρίσκουν; Και αν δεν έχει την πνευματική διαύγεια να αποφασίσει, ας διαγνωσθεί και ας τεθεί υπο επιτήρηση. Πως να το κάνουμε δηλαδή ,έλεος με τους παραλογισμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα