24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βασίλης Σπανάκης: Το Ιωσηφόγλειο Ορφανοτροφείο της Λ. Συγγρού στο Ελληνικό Δημόσιο χωρίς κόστος

Ο κ. Σπανάκης, μιλώντας στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αναφέρθηκε στο άρθρο 20, που αφορούσε ρύθμιση για το Ίδρυμα Χαράλαμπος Ιωσηφόγλου, το οποίο βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Νέας Σμύρνης και συγκεκριμένα επί των οδών Συγγρού, Τραλλέων και Πλαστήρα.
Συνεχάρη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και συγκεκριμένα τον Υπουργό κ. Ι. Βρούτση και την Υφυπουργό κα. Δ. Μιχαηλίδου γιατί με τη διάταξη αυτή μεταβιβάζονται το οικόπεδο και το κτήριο κατά κυριότητα στο Υπουργείο, δηλαδή στο Ελληνικό Δημόσιο.
Να σημειωθεί ότι η αξία του ακινήτου αυτού ξεπερνά τα 27 εκατομμύρια ευρώ, περιλαμβάνει 8 στρέμματα και μεταβιβάζεται χωρίς καμία άλλη φορολογική ή οικονομική υποχρέωση αποκλειστικά για κοινωνικούς, προνοιακούς ή κοινωφελείς σκοπούς.
Το συγκεκριμένο ακίνητο, έχει μεγάλη ιστορία στην περιοχή, καθώς το 1931 παραχωρήθηκε στον Χαράλαμπο Ιωσηφόγλου, το 1952 παραχωρήθηκε το Ίδρυμα στην Πρόνοια και στο Δημόσιο ως προς τη χρήση του, ενώ με τη σημερινή ψήφιση αυτής της διάταξης επιτέλους το Ιωσηφόγλειο – ένα κτήριο με μεγάλη ιστορική σημασία αλλά και μεγάλη οικονομική αξία- περνάει στο Ελληνικό Δημόσιο για ουσιαστική προνοιακή αξιοποίηση.
Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι η ρύθμιση αυτή δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να ρυθμίζει τη διάθεση ή τη χρήση των ακινήτων αυτών τόσο σε ΝΠΔΔ όσο και σε ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού ή άλλους φορείς της Γενικής και Κεντρικής Κυβέρνησης, για αποκλειστικά κοινωνικούς, προνοιακούς και κοινωφελείς σκοπούς.
Επομένως, καταλαβαίνουμε ότι η διάταξη αυτή για το Ιωσηφόγλειο Ορφανοτροφείο ευνοεί σημαντικά την τοπική κοινωνία της Νέας Σμύρνης, κάτι για το οποίο ο κ. Σπανάκης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα