18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Στείρης: «Ο Τζουλάκης απέδειξε ότι μπορεί»

 steirisΣτις δημοτικές εκλογές οι πόλεις γεμίζουν θόρυβο. Η δημιουργία θορύβου αποτελεί τέχνασμα των λαοπλάνων, αφού αποσκοπεί στην κατάλυση του διαλόγου, την παρεμπόδιση της ελεύθερης σκέψης και την αποτροπή κοινοποίησης λογικών προτάσεων. Όποιος δεν μπορεί να αρθρώσει λόγο προκαλεί σαματά, πιστεύοντας αφελώς ότι έτσι θα ισοσκελίσει την ένδεια του.

Η Νέα Σμύρνη δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Πολλοί φωνασκούν, ο Σταύρος Τζουλάκης ομιλεί. Ο Τζουλάκης δεν χρειάζεται επικοινωνιακά τεχνάσματα και παρωχημένες πρακτικές, γιατί έχει να παρουσιάσει έργο. Κρίνεται βάσει απτών αποτελεσμάτων και όχι βάσει υποσχέσεων. Στη δημοκρατία απαράβατη αρχή είναι η αξιοκρατία. Όλοι μας έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε έργο και οι πλέον ικανοί να αναλάβουν θέσεις ευθύνης. Το κριτήριο όμως πρέπει να είναι εμπειρικό. Δεν προτιμώνται αυτοί που υπόσχονται ότι θα είναι άξιοι, χωρίς να έχουν προσφέρει τίποτα στο δημόσιο βίο αλλά  μόνο στον εαυτό τους, δεν επιλέγονται εκείνοι που απέτυχαν στο παρελθόν και τώρα ζητούν και άλλες ευκαιρίες. Οι πόλεις διοικούνται από εκείνους που έχουν υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον και έχουν αποδειχθεί ικανοί. Το έργο του Τζουλάκη στη Νέα Σμύρνη αποδείχθηκε σπουδαιότερο ακόμα και από τα σχέδια επί χάρτου των συνυποψηφίων του. Ο θόρυβος δεν θα υπερκαλύψει τον αρθρωμένο και οργανωμένο λόγο του Τζουλάκη. Αν αυτό συμβαίνει σε άλλους δήμους, δεν αξίζει να συμβεί στη Νέα Σμύρνη, την πόλη που όλοι θέλουμε να ξεχωρίζει.

Επιβάλλεται επιπλέον η συνεκτίμηση του σχεδίου για την περαιτέρω ανάπτυξη. Οι δημότες οφείλουν να κρίνουν με γνώμονα τη λογική συγκρότηση των προτάσεων. Δεν έχουν καμιά αξία οι υποσχέσεις και οι σχεδιασμοί που δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένο πλάνο πραγμάτωσής τους. Το σημαντικό δεν είναι τι εισηγείται κάποιος, αλλά αν έχει τον τρόπο, τα μέσα και τη βούληση να το κάνει πράξη. Ο Τζουλάκης έχει αποδείξει ότι προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της Νέας Σμύρνης, το οποίο έχει στόχευση και είναι απόλυτα πραγματοποιήσιμο.

Πλέον της αξιοκρατίας, είναι κοινώς αποδεκτό ότι η άσκηση εξουσίας αποδεικνύει το ήθος και τις ικανότητες κάποιου. Ο Τζουλάκης παρέμεινε ο Σταύρος που όλοι γνωρίζαμε. Ο πράος, τίμιος, εργατικός, προσηνής, σοβαρός και αισιόδοξος άνθρωπος που ήταν προτού αναλάβει τα ηνία του Δήμου. Η εξουσία δεν τον έφθειρε, ούτε τον διέφθειρε.

Σε αυτή τη σύντομη επισκόπηση δεν θα μπορούσα να μην μνημονεύσω ένα πρόσωπο του συνδυασμού Τζουλάκη που έχω ξεχωρίσει. Ο Γιώργος Κρικρής, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, πληροί αδιαμφισβήτητα τα κριτήρια που έθεσα παραπάνω για τον άξιο πολιτικό. Τον Γιώργο τον γνωρίζω πολλά χρόνια, καθώς ήταν φοιτητής μου. Όταν μου είπε ότι θα πολιτευθεί στις δημοτικές εκλογές του 2010, του απάντησα ότι θα περιμένω να αποδείξει ότι είναι άξιος.  Σήμερα τολμώ να πω ότι ο Γιώργος, με την παρουσία του και το έργο του, υπερέβη τις προσδοκίες μου και δικαίωσε τον Σταύρο Τζουλάκη, ο οποίος τον εμπιστεύθηκε και τον καθοδήγησε. Η ενασχόληση με τα κοινά έκανε τον Γιώργο Κρικρή καλύτερο άνθρωπο και πολιτικό. Είμαι πια βέβαιος ότι θα προσφέρει πολλά περισσότερα στο μέλλον, επειδή το θέλει και είναι ικανότατος.

Άρθρο του Γιώργου Στείρη, Επίκουρου καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα