24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δήμος Νέας Σμύρνης και ΙΕΚ ΑΚΜΗ πρωτοπορούν με το ευρωπαϊκό έργο VETIT

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό έργο VETIT για την Πρακτική Άσκηση και Μαθητεία στην Πληροφορική

O Δήμος Νέας Σμύρνης και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ συμμετείχαν στο meeting και την εκπαιδευτική επίσκεψη στο Bridgwater & Taunton College στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 3-5/12/2018, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ VET-Business Cooperation Structures in the IT Sector, Βασική Δράση 3, Υποστήριξη Μεταρρυθμίσεων Πολιτικής.

Ο κύριος στόχος του έργου VETIT είναι η ανάπτυξη νέων, βιώσιμων δομών συνεργασίας για την Πρακτική Άσκηση και την Μαθητεία στον Κλάδο της Πληροφορικής, μέσω της ανάπτυξης δυνατοτήτων, την μεταφορά τεχνογνωσίας και την ανταλλαγή πρακτικών και εμπειριών από χώρες-πρωτοπόρους στο πεδίο σε λιγότερο έμπειρες.

Η εταιρεία Skybridge με τεχνογνωσία και εμπειρία ανέλαβε την δημιουργία της πλατφόρμας καθώς και των εκπαιδευτικών εργαλείων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν η πρόοδος και τα πακέτα εργασίας του έργου. Τον Δήμο Νέας Σμύρνης, συντονιστής του έργου, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κος. Κρικρής Γεώργιος που επεσήμανε την ανάγκη για βελτίωση της πρόσβασης στην μαθητεία και πρακτική άσκηση, ενώ το ΙΕΚ ΑΚΜΗ ο Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κος. Κουλούρης Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην διεξαγωγή των Working Groups.

Παράλληλα, οι εταίροι του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον χώρο του Κολλεγίου, να παρακολουθήσουν μαθήματα και να έρθουν σε επαφή με μαθητές και καθηγητές στον τομέα της Πληροφορικής.

Το VETIT είναι σχεδιασμένο με τοπική και περιφερειακή διάσταση, ώστε να παράγει βιώσιμα αποτελέσματα στην πραγματικότητα, και για αυτό συνδέεται με τοπικές και περιφερειακές πολιτικές, ενώ ταυτόχρονα είναι σε πλήρη αρμονία με την τις προτεραιότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής

Η μεταφορά τεχνογνωσίας και η ανταλλαγή πρακτικών επιτυγχάνεται μέσω μίας κοινοπραξίας, η οποία αποτελείται από τοπικές αρχές, παρόχους επαγγελματικής εκπαίδευσης και μικρομεσαίες επιχειρήσεις πληροφορικής από την Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα ως εταίρους και στην οποία συμμετέχουν και επαγγελματικές ενώσεις ως συνδεδεμένοι εταίροι.

Το έργο υλοποιείται σε Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα. Οι εταίροι είναι οι κάτωθι: Δήμος Νέας Σμύρνης, ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Aarhus Tech, Bridgwater & Taunton College, Telecast Solutions Ltd, Rinova Ltd UK, Skybridge partners, Δήμος Βριλησσίων, ΚΕΚ ΓΑΙΑ.

“Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή αυτής της έκδοσης δεν συνιστά έγκριση του περιεχομένου, το οποίο αντικατοπτρίζει τις απόψεις μόνο των συγγραφέων και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση που μπορεί να γίνει των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.”

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα