19.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δερμιτζάκης: Με απογοητεύει ότι άνοιξαν οι εκκλησίες πριν από τα σχολεία

Υπάρχει πιθανότητα να προκύψει μια μετάλλαξη ή μεταλλάξεις σε ένα στέλεχος του ιού, οι οποίες να το κάνουν να ξεφεύγει από τα εμβόλια” ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης. “Η Ελλάδα πάει καλά, καλύτερα από ότι περιμέναμε” συμπλήρωσε. 

«Δεν νομίζω ότι αυτή την στιγμή έχουμε κάτι να ανησυχούμε συγκεκριμένα αλλά πρέπει να ανησυχούμε γενικότερα για το γεγονός ότι υπάρχουν εμβολιασμοί έντονοι σχετικά, σε περίοδο που έχουμε πολλά κρούσματα. Επομένως πρέπει να φτιαχτούν και να συνεχιστούν προγράμματα παρακολούθησης αυτών των μεταλλάξεων, όχι μόνο αυτών που ξέρουμε αλλά και καινούργιων παγκόσμια, ώστε να προλάβουμε την πιθανότητα εάν εμφανιστεί ένα τέτοιο στέλεχος σε σχέση με τα εμβόλια να μπορούμε να το περιορίσουμε γρηγορότερα» πρόσθεσε.

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι για εκείνον προτεραιότητα είναι το άνοιγμα Γυμνάσιων – Λυκείων. «Προτεραιότητα είναι το άνοιγμα των σχολείων εννοείται. Τα σχολεία είναι σημαντικό στοιχείο για την πορεία των παιδιών. Δεν μπορούν να χάσουν δύο χρονιές. Αν θα ανοίξουν αυτή ή την επόμενη Δευτέρα είναι ένα τεχνικό θέμα. Το γεγονός ότι άνοιξαν τα μαγαζιά και άνοιξαν αυτόματα και οι εκκλησίες, για μένα είναι δυσανάλογο. Δεν λέω να μην ανοίξουν οι εκκλησίες κάποια στιγμή, αλλά έπρεπε να ανοίξουν με σειρά προτεραόττητας» σημείωσε.

“Στην Ελβετία η λαβίδα της θείας της κοινωνίας γίνεται με άλλο τρόπο ποτέ δεν ακουμπάει στο στόμα. Με απογοητεύει ότι άνοιξαν άλλες δραστηριότητες όπως η εκκλησία πριν από τα σχολεία” πρόσθεσε.

Ενώ υπογράμμισε ότι είναι τραγικό λάθος να μιλάμε για σκι αντί για σχολεία.

“Η εστίαση με σόμπες σε εξωτερικούς χώρους είναι το μόνο που μπορεί να συζητηθεί. Καταλαβαίνω και την ισορροπία με την οικονομία, αλλά δεν μπορούν να ανοίξουν όλα μαζί” ανέφερε.

Πηγή:enikos.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα