20.5 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: “ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ”

2008111204287_120098168Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 κατεβλήθη η πρώτη δόση ( Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2012 ) των  οφειλομένων στους εργαζόμενους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας οι οποίοι επιλέχθηκαν από την ΜΚΟ «ΟΜΟΡΦΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΑΡΗ ΕΛΛΑΔΑ»

Συμβαλλόμενοι στο πρόγραμμα αυτό, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Δημιουργία θέσεων εργασίας σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» είναι οι ΜΚΟ και το Υπ. Εργασίας και οι συμβάσεις αυτές εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού», που συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. ( ΕΚΤ και από εθνικούς πόρους ).
Οι δήμοι είναι οι υποδοχείς των εργαζομένων αυτών χωρίς καμία άλλη εμπλοκή.

Στο δήμο μας απασχολούνται σε διάφορους τομείς εργαζόμενοι από άλλες τρεις ( 3 ) Μ.Κ.Ο. χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι στιγμής αντίστοιχο πρόβλημα .

Επειδή πολλά γράφτηκαν σε τοπικές εφημερίδες με φράσεις όπως : «πολιτική αναισθησία του δήμου», «οι ευθύνες της δημοτικής αρχής», «η επιλογή ΜΚΟ εν κρυπτώ», «παγερή αδιαφορία της δημοτικής αρχής» και άλλα αναληθή, και επειδή θεωρούμε ότι δεν είναι φρόνιμο να παίζει κανείς πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων στην πλάτη εργαζομένων, δηλώνουμε ότι, σταθήκαμε από την αρχή αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους αυτούς, όχι με κορώνες φτηνού εργατοπατερισμού αλλά έμπρακτα τόσο με τηλεφωνικές πιέσεις στο Υπ. Εργασίας όσο και εγγράφως  ( επιστολή Δημάρχου Ν. Σμύρνης με αρ. πρωτ. 61131/20.12.2012 προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση ), που ζητούσαμε επιμόνως να επιλυθεί το θέμα των απλήρωτων εργαζόμενων. Η επιστολή αυτή ήταν στα χέρια των εργαζομένων, όταν επισκέφθηκαν τον Υπ. Εργασίας και η οποία είχε σταλεί με fax την προηγούμενη.

Όλα τα παραπάνω δεν τα αναφέρουμε για να πάρουμε εύσημα από κανένα αλλά αποτελεί μια απάντηση σε  «όψιμους εισαγγελείς» που νομίζουν ότι η παραπολιτική και η συκοφαντία είναι πυλώνες αυτοδιοικητικής ανέλιξης.

Είμαστε μια υπεύθυνη Δημοτική Αρχή, που τα δύσκολα αυτά χρόνια της οικονομικής δυσπραγίας προσπαθούμε με αξιοπρέπεια και αξιοπιστία – πρωτίστως – να βοηθάμε στην επίλυση προβλημάτων της κοινωνίας μας και όχι να εκφωνούμε γενικώς και αδιακρίτως καταγγελτικές κορώνες  απλά και μόνο για να γίνουμε αρεστοί.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα