24.4 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Διαδικτυακή παρουσίαση από την Cancer Prevention Research Group in Greece

Το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το webinar της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας για την Πρόληψη του Καρκίνου (ΕΕΕΠΚΑ) – Cancer Prevention Research Group in Greece (CPRGGreece), το οποίο διήρκησε σχεδόν 4 ώρες! Ως η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση της Εταιρείας οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία: περισσότερες από 280 επίσημες εγγραφές και πάνω από 140 live θεατές κατά τη μετάδοση της παρουσίασης. Η συμμετοχή ήταν ελεύθερη και δωρεάν για τα μέλη και το ευρύ κοινό. Το κοινό πλαισίωναν άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών, ασχολιών και ενδιαφερόντων, άνθρωποι από κάθε πλευρά της Ελλάδας, καλύπτοντας ένα πολύ μεγάλο φάσμα απήχησης.

Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο κ. Ευστράτιος Αθανασίου, Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας. Ο κ. Αθανασίου, εκτός από την συνολική παρουσίαση και συντονισμό του webinar – που έκανε μαζί με τον κ. Πέτρο Νασιμπιάν, Αντιπρόεδρο Α’ της Εταιρείας – επίσης, καλωσόρισε τους θεατές, χαιρέτισε την εκδήλωση, αναφέρθηκε στη πολύτιμη συμβολή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την επιτυχή περάτωση της εκδήλωσης, ευχαρίστησε τους κ. κ. Στέργιο Καραμεσίνη – Σπινθάκη και Φώτη Χαλκίδη, αρμόδιους για θέματα Επικοινωνίας, και σχολίασε εν συντομία τον μείζονα ρόλο που κατέχει η λοίμωξη από τον Ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων για τη Δημόσια Υγεία.

Ο κος Χρήστος Τσαγκάρης, Αντιπρόεδρος Δ’ της CPRGGreece αρμόδιος για θέματα ακαδημαϊκής σύμπραξης και εξωστρέφειας, απέδωσε χαιρετισμό και παρουσίασε συνοπτικά την θεματολογία της παρουσίασης, δίνοντας έμφαση στην ολιστική οπτική αυτής.

Την έναρξη των εισηγήσεων χαιρέτισαν ο κος Ιωάννης Αρκουμάνης, Παθολόγος – Διαβητολόγος & Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου Αττικής και ο κος Ιωάννης Σπηλιώτης, Επιστημονικός Σύμβουλος της CPRGGreece, Χειρουργός – Ογκολόγος & Διευθυντής Κλινικής Αντιμετώπισης Περιτοναϊκής Κακοήθειας & Χειρουργικής Ογκολογίας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.   

Νέοι επιστήμονες ανέπτυξαν τις εισηγήσεις τους, ώστε, με τρόπο κατανοητό, οι ειδικοί και το ευρύ κοινό να έρθουν σε επαφή με θέματα όπως: η βιολογία και η διάγνωση του HPV, η επιδημιολογία της λοίμωξης από HPV, μέθοδοι πρόληψης της λοίμωξης από HPV, HPV και καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, HPV και καρκίνος στοματοφάρυγγα, περιβάλλον και HPV, ψυχολογικές προεκτάσεις των σχετιζόμενων με HPV καρκίνων, κοινωνική ενδυνάμωση σε ασθενείς με λοίμωξη από HPV, κ.ά. Υπήρξε ειδική εισήγηση για τον ρόλο της Ψυχολογίας στην πρώτη διάγνωση του καρκίνου.

  • Η Ισαβέλλα Παλιάτσου, Φοιτήτρια Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μίλησε με θέμα «ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΦΑΡΥΓΓΑ: Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ HPV ΚΑΙ Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΣΙΑ».
  • Η Χριστίνα Καραουλάνη*, Ιατρός – Ειδικευόμενη Μαιευτικής-Γυναικολογίας, MD, Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, μίλησε με θέμα «HPV ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ: ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΙΝΙΚΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ».
  • Η Ηλιάνα – Δήμητρα Ψωμαδάκη, Επισκέπτρια Υγείας & Ανεξάρτητη Σύμβουλος της Εταιρείας για θέματα Προαγωγής Υγείας, και η Μαριάννα – Φωτεινή Δαφνή*, Υγιεινολόγος, μίλησαν με θέμα «Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ HPV ΜΕΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ: EMΒΟΛΙΑΣΜΟΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΑΣΚΗΣΗ, ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ».
  • Ο Νικόλαος Τοροσιάδης, Βιοϊατρικός επιστήμονας, μίλησε με θέμα «Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ CRISPR-CAS9 ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ HPV-related ΚΑΡΚΙΝΟΥ: ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ».
  • Η Βασιλική – Ταξιαρχούλα Αγιασσώτη, Βιοϊατρική επιστήμονας, και η Μαρία Πενταρά, Φαρμακοποιός, μίλησαν με θέμα «Ο ΙΟΣ HPV: ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ».
  • Η Ειρήνη Παναγιωτίδου*, Ψυχολόγος, μίλησε με θέμα «Η ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΦΑΡΥΓΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ HPV: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ».
  • Η Μαρία Τσαμπουλατίδη, Ψυχολόγος, και η Εβελίνα Πρεβέντη*, Ψυχολόγος – Συγγραφέας, μίλησαν με θέμα «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΛΟΙΜΩΞΗ HPV».
  • Η Έφη Κοροβίλα, Ψυχολόγος, μίλησε με θέμα «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ».
  • Ο Πέτρος Παπαλέξης*, Ιατρός, MD, Ειδικευόμ. Ενδοκρινολογίας, Γ.Ν.Α. ΛΑΪΚΟ, Mέλος Επιστημονικού Συμβουλίου ΓΝΑ «Λαϊκό», Ακαδημαϊκός Υπότροφος Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, μίλησε με θέμα «ΣΧΕΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ HPV: ΝΕΟΤΕΡΑ ΚΛΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ».

Κάθε εισήγηση ακολουθήθηκε από αναλυτική συζήτηση και επίλυση αποριών, με το κοινό να είναι διαρκώς παρόν θέτοντας επίκαιρα θέματα.

Το webinar ολοκληρώθηκε από τον κ. Ευστράτιο Αθανασίου με μια ευρεία συζήτηση για την ιστορία και τις δράσεις της CPRGGreece, καθώς και τη δυνατότητα όλων να γίνουν μέλη και να συνδράμουν εθελοντικά.

Η ευαισθητοποίηση και η πρόληψη είναι στα χέρια όλων μας! Κάνουμε την αρχή από τις νέες και τους νέους της χώρας μας …

Για περισσότερες πληροφορίες: www.cprggreece.org | social media: @cprggreece. *οι αναφερόμενοι με αστερίσκο αποτελούν και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΕΠΚΑ/CPRGGreece

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα