16 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΟΥ – POLIS PARK

Νέα κόντρα ξέσπασε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, με αφορμή για άλλη μια φορά το POLIS PARK της πλατείας Καρύλλου. Η δημοτική αρχή ανακοίνωσε τη συμφωνία, που έκανε με την εταιρία. Η POLIS PARK μετά το φθηνό τιμολόγιο για τους καταναλωτές, παραχωρεί στο Δήμο το κατάστημα στην πεζογέφυρα και θέσεις parking για τα δημοτικά αυτοκίνητα.

Ως ανταπόδοση, η εταιρία θα πληρώνει λιγότερα δημοτικά τέλη. Οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση ήταν άμεσες, με μπροστάρηδες τις άλλες αριστερές παρατάξεις και τον Ν. Στέφο. Ο κος Στέφος, μάλιστα, τόνισε ότι το θέμα θα πάρει πανελλήνιες διαστάσεις. Πρόσφατα, είδαμε την απειλή να γίνετε πράξη, με γνωστά διαδικτυακά μέσα να αναπαράγουν κείμενο-καταγγελία, χρησιμοποιώντας βαρύγδουπους τίτλους όπως «Πλυντήριο διαπλοκής ο Δήμος Νέας Σμύρνης».

Δείτε, παρακάτω, την ανακοίνωση του Δήμου, καθώς και την καταγγελία που έχει διοχετευθεί στον Τύπο:

Ανακοίνωση Δήμου Νέας Σμύρνης:

“Σε σημαντική συμφωνία για τους πολίτες και το Δήμο ήρθαν η εταιρία SMYRNI PARK A.E. ( Polis Park ) της Πλατείας Καρύλλου και ο Δήμος Ν. Σμύρνης.

Σύμφωνα με αυτή η Polis Park καθιερώνει το φθηνό τιμολόγιο ( 1 € την ώρα ) για τα αυτοκίνητα των πολιτών που ψωνίζουν από τα καταστήματα της περιοχής.

Επίσης παραχωρεί στο Δήμο το κατάστημα κάτω από την πεζογέφυρα επί της οδού Αγίας Φωτεινής στο οποίο θα  εγκατασταθούν δημοτικές υπηρεσίες, οι οποίες στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα ακίνητα με σημαντικό κόστος για το Δήμο.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω συμφωνίας θα κάνουν χρήση των υπηρεσιών του Polis Park τέσσερα ( 4 ) αυτοκίνητα του Δήμου, που αντικατέστησαν αυτά που κάηκαν πέρυσι στο Άλσος της Ν. Σμύρνης από «αγνώστους», ζημιώνοντας το Δήμο με 40.000 €.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω συμφωνίας,  και κατόπιν αιτήματος από πλευράς της εταιρίας, το Δημοτικό Συμβούλιο προσάρμοσε, εντός των πλαισίων του νόμου, σε χαμηλότερα επίπεδα τα δημοτικά τέλη μέρους της επιφανείας των 18.065 τ.μ. που καταλαμβάνει το υπόγειο γκαράζ.”

Κείμενο δημοσιευμάτων:

“Με μια απόφαση – πρόκληση προς όλη την κοινωνία της Νέας Σμύρνης ο Δήμος αποφάσισε να παγώσει από τη μια τα δημοτικά τέλη για τους κατοίκους της πόλης κι από την άλλη να μειώσει πάνω από 30% τα τέλη για το Polis Park, συμφερόντων Γιώργου Μπόμπολα!!!

Η απόφαση αυτή ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ύστερα από εισήγηση του δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη που προσπάθησε να αποκρούσει τα πυρά όλης της αντιπολίτευσης…

Υπερασπιστή της εισήγησής του βρήκε αμέσως τον τέως δήμαρχο και αντιδήμαρχο Γιώργο Κουτελάκη που στην κυριολεξία τα έδωσε όλα για να στηρίξει ουσιαστικά τα συμφέροντα του εθνικού μας μεγαλοεργολάβου αδιαφορώντας έτσι ότι προκαλείται η κοινωνία μας που στενάζει από τα μέτρα και δεινοπαθεί από την κρίση…

                                        «Πλυντήριο της διαπλοκής»

Η εισήγηση  υπερψηφίστηκε από όλους τους συμβούλους της πλειοψηφίας που κανένας τους δεν πήρε το λόγο για να εκφράσει έστω μια επιφύλαξη σε μια θυελλώδη συνεδρίαση ενώ καταψηφίστηκε από σύμπασα την αντιπολίτευση που την κατήγγειλε έντονα. Μάλιστα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» Νίκος Στέφος χαρακτήρισε το Δήμο «πλυντήριο της διαπλοκής» και προειδοποίησε ότι η ιστορία αυτή «δεν θα μείνει μέσα στα στενά όρια της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου αλλά θα πάρει πανελλήνιες διαστάσεις…

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς επιτέθηκαν στο δίδυμο Τζουλάκη-Κουτελάκη και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Άγγελος Βρεττός τους είπε με σκωπτική διάθεση: «Μη σκύβετε το κεφάλι στη διαπλοκή. Έτσι κάνουν τα παλικάρια;» Εντύπωση πάντως προκάλεσε στους παρευρισκόμενους ότι δεν παρενέβη καθόλου στη συζήτηση ο Ανδρέας Νεφελούδης.”

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα