20.5 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ 17,5 ΕΚΑΤ.€ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ 3.500 ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ

203740Το νέο γήπεδο του Πανιωνίου εγκρίθηκε από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής με τη διάθεση 17,5 εκατ. €. Θα έχει χωρητικότητα 3.500 θέσεων και το όνομά του θα είναι «Μπόμπαν Γιάνκοβιτς».

«Ο Προϋπολογισμός και το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων έχουν έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα και στηρίζουν την προσπάθεια που γίνεται για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για την ανάπτυξη στην Αττική.

Όπως είναι γνωστό, τα αθλητικά έργα δεν είναι επιλέξιμα από το ΕΣΠΑ. Για το λόγο αυτό χρηματοδοτούμε με δικούς μας πόρους αθλητικές υποδομές. Σε αυτή την εποχή που η νέα γενιά αισθάνεται απογοητευμένη, οφείλουμε να της δώσουμε προοπτική και διέξοδο», σχολίασε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Συνολικά το ποσό το οποίο θα διατεθεί από την Περιφέρεια Αττικής για την ανέγερση ή για την ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων αγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Τα πλάνα για το κλειστό του Πανιώνιου
Βάσει της αρχικής μελέτης που έχει γίνει το νέο κλειστό πρόκειται να ανεγερθεί στο ίδιο ακριβώς σημείο που βρίσκεται το υπάρχον γήπεδο της ομάδας.

Οι χρήσεις του Συγκροτήματος θα έχουν αθλητικό, εμπορικό και κοινωνικό χαρακτήρα, συγκεκριμένα θα περιλαμβάνουν :

Χάντμπολ
Καλαθοσφαίριση
Πετοσφαίριση
Ποδόσφαιρο 5Χ5
Αντιπτέριση [Badminton]
Ακόμη θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει αθλήματα ψυχαγωγίας όπως :
Τραμπολίνο
Εγκαταστάσεις Αναρρίχησης
εγκαταστάσεις για τροχοσανίδα [skate board]
εγκαταστάσεις για ποδήλατο BMX
Παραολυμπιακά Αθλήματα [Μπότσια, ποδόσφαιρο τυφλών, καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο κλπ.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα