19.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΛΑΣΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Παράνομη ‘επιχείρηση’ κατασκευής πλαστών πιστοποιητικών και ταξιδιωτικών εγγράφων εντοπίστηκε στην περιοχή μας! Η σπείρα των αλλοδαπών που ασκούσαν την παράνομη δραστηριότητα ,συνελήφθηκαν από του αστυνομικούς του Α.Τ. Νέας Σμύρνης και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατασκευής πλαστών πιστοποιητικών και ταξιδιωτικών εγγράφων εντοπίσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε οικία στην περιοχή της Νέας Σμύρνης

Συνελήφθησαν τρείς αλλοδαποί Αιγυπτιακής καταγωγής, ηλικίας 30, 28 και 18 ετών, ενώ αναζητείται ακόμα ένας ομοεθνής συνεργός τους .

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η ανωτέρω σπείρα κατασκεύαζε ταξιδιωτικά έγγραφα και κάθε είδους πιστοποιητικά και βεβαιώσεις Ελληνικών και ξένων αρχών με τα οποία προμήθευαναλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη τακτοποίησή τους στη χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδο τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου. Επίσης κατάρτιζαν πλαστά βιβλιάρια καταθέσεων διαφόρων τραπεζών με εικονικά ποσά κατάθεσης, με σκοπό την εξαπάτηση διαφόρων Δημοσίων Υπηρεσιών.

Σε έρευνα σε δύο διαμερίσματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξήντα δύο σφραγίδες διαφόρων ελληνικών και αλλοδαπών αρχών, σαράντα πέντε μεταλλικές μήτρες εμβλημάτων διαφόρων χωρών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή σφραγίδων, τριάντα δύο διαβατήρια, τριάντα δύο Δελτία Ταυτότητας, πλήθος εγγράφων και πιστοποιητικών ελληνικών και ξένων Αρχών, πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου, εννέα βιβλιάρια καταθέσεων, τρείς πιστωτικές κάρτες και πλήθος μέσων και εργαλείων, που χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση πλαστών εγγράφων (ασημοτυπίες, υδατογραφήματα, διαφάνειες, γραμματοσειρές, ειδικά μελάνια).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: inews.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα