22.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΥΘΥΜΗΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ: “ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. – ΠΛΗΞΗ σημειώσατε 1”

602509_10152217268505182_804662738_nΈνα από τα πρώτα άρθρα της νέας πολιτικής κίνησης υπογράφεται από το Νεοσμυρνιώτη Ευθύμη Καρδαρά, ο οποίος έχει αρκετές φορές απασχολήσει τα media με τις αιχμηρές δηλώσεις του, ως συνεργάτης του Ανδρέα Λοβέρδου.

“Σίγουρα τα πολιτικά γεγονότα στις μέρες μας δεν είναι μόδα. Για να το διατυπώσω καλύτερα, από το 2009 μέχρι και σήμερα, η κρίση είναι αυτή που επιβάλλει την ατζέντα της καθημερινότητας με τη μιζέρια να κυριαρχεί. Τα τελευταία χρόνια μέρα με τη μέρα η ελπίδα και η προσμονή για καλύτερες μέρες, αντικαθίστανται από την απογοήτευση και την παραίτηση. Ότι είναι πολιτικό είναι εμετικό, ότι είναι παραπολιτικό με αρκετή δόση λαϊκισμού είναι μοδάτο.

 Τα social media είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας μας. Καθημερινά χιλιάδες πολίτες εκτονώνουν το θυμό τους μέσω της διατύπωσης τυφλών απειλών, ύβρεων και απαξιωτικών σχολίων. Φυσικά και η ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ δεν θα μπορούσε να μείνει στο απυρόβλητο. Όμως κλείνοντας μια εβδομάδα παρουσίας της στα κοινωνικά δίκτυα σαν κάτι να μοιάζει διαφορετικό…

 Αν εξαιρέσουμε τους γνωστούς αγνώστους που μέσα σε λίγα λεπτά από την εμφάνιση της – χωρίς φυσικά να έχουν προλάβει να διαβάσουν ή έστω να καταλάβουν τι είναι αυτό- επιδόθηκαν στις γνωστές πρακτικές των ύβρεων και της απαξίωσης , κυρίως για τη συμμετοχή στο φορέα «κάποιων» σταδιακά η κουβέντα άρχισε να αποκτά άλλα χαρακτηριστικά.

 Σχόλια όπως προδότες, δοσίλογοι , ψεύτες, αντικαταστάθηκαν με σχόλια για την ονομασία, το λογότυπο αλλά και για το περιεχόμενο της διακήρυξης. Ασφαλώς και τα σχόλια δεν ήταν όλα θετικά, αλλά ήταν δημιουργικά. Ακόμα και τα ανέκδοτα για την ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο απέδειξαν πως ο νέος αυτός φορέας, κινητοποίησε μυαλά και απεγκλώβισε την αστείρευτη δημιουργικότητα που άλλωστε μας χαρακτηρίζει και που τα τελευταία χρόνια έχουμε ξεχάσει.

 Διαβάζοντας την άποψη μου, σίγουρα κάποιοι θα πουν τι λέει ο Μ?@#@@ς ;;; Εδώ εμείς βρίζουμε και αυτός το λέει δημιουργία. Θα τους παραπέμψω στα γηπεδικά συνθήματα, που αποτελούν την επιτομή της δημιουργικής γραφής. Έξυπνες ατάκες κουμπώνουν πάνω σε όμορφες μελωδίες που τραγουδούν σαν καλοκουρδισμένη χορωδία, κάτι παλικάρια δύο μέτρα που δεν μοιάζουν σε τίποτα στη Μαρία Κάλλας.

 Ένας από τους βασικούς στόχους της πολιτικής άλλα και της επικοινωνίας, είναι ο ερεθισμός της κοινής γνώμης. Η τροφοδότηση της κοινωνίας με ερεθίσματα που θα την οδηγήσει σε δημιουργικές αντιπαραθέσεις που θα καταλήξουν σε δημιουργικά συμπεράσματα και στο τέλος της διαδρομής σε δημιουργικές προτάσεις.

 Η ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ έσπασε τη ΠΛΗΞΗ λοιπόν, και ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, αφιέρωσε κάποιο χρόνο για να σκεφτεί και να προβληματιστεί. Αν θα συνεχίσει να το κάνει θα φανεί…

Ο Ευθύμης Καρδαράς είναι πολιτικός επιστήμονας /επικοινωνιολόγος 

μέλος της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ ” 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα