18.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η εστίαση εκπέμπει SOS του Γιώργου Τσούμα

Σημεία των καιρών.

Οι επιχειρήσεις εστίασης υποχρεούνται να εκμεταλεύονται το 50% του ωφέλιμου χώρου τους χωρίς να υπάρχει κανένα σχέδιο αποζημίωσης τους λόγω εξαιρετικά μειωμένου τζίρου.

Οι επιχειρήσεις εστίασης υποχρεούνται να τηρούν ευλαβικά ένα αυστηρό πρωτόκολλο υγιεινής και δημόσιας ασφάλειας (και ορθώς) που αυξάνει το λειτουργικό κόστος της επιχέιρησης και ελέγχονται αυστηρότατα (πάλι ορθώς) για αυτό, την ίδια στιγμή που κανένα κόμμα πλην του Κινήματος Αλλαγής δεν έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα επιδότησης τους. Η πρόθεση δε της κυβέρνησης να κατευθύνει τον κλάδο σε μια αύξηση του δανεισμού του με ληστρικά επιτόκια είναι εξοργιστική.

Η επίσημη τουριστική καμπάνια της χώρας αναφέρεται στο ελληνικό καλοκαίρι ως “state of mind”. Καμία αναφορά στους ανθρώπους που καθημερινά δίνουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν, καμία αναφορά στις επιχειρήσεις που έχουν συμβάλλει στην νέα πολιτιστική ταυτότητα της Ελλάδας μέσω της γαστρονομίας, της ποτοποιίας κλπ, καμία αναφορά σε ένα κλάδο που προσφέρει το 20% του ΑΕΠ της χώρας και δίνει ψωμί σε χιλιάδες ανθρώπους. Σε λίγο καιρό, ο τζίρος μας θα είναι “state of mind” και το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής θα αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ζούμε στην εποχή που οποιαδήποτε άποψη αντιβαίνει τις επιλογές της κυβέρνησης, εξαφανίζεται. Είναι εύκολο να “κλείσεις” μια χώρα, ειδικά αν αυτό αντανακλά τη συντηρητική σου αντίληψη για τη ροή των πραγμάτων. Το “δύσκολο” είναι να ανοίξεις μια χώρα χωρίς να θεωρείς κορόιδα αυτούς που προσπαθούν να στηρίξουν μια ολόκληρη οικονομία -κυριολεκτικά- μόνοι τους.

Οι καιροί ου μενετοί.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα