22.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η “ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” ΣΤΟ ΒΗΜΑ GOURMET

Κουζίνα για όλους: Μια κοινωνική δράση προσφέρει οικονομικό φαγητό σε πακέτο

spitiki111Δεν διεκδικεί περίοπτη θέση σε αυτό που θα αποκαλούσαμε «γκουρμέ νέα», πρόκειται όμως για μια ενέργεια με κοινωνικό πρόσωπο. Ο λόγος για το Κουζίνα για όλους, το νέο «μαγέρικο» του Δήμου Νέας Σμύρνης, που προσφέρει καθημερινά στους κατοίκους της πόλης φρεσκομαγειρεμένο φαγητό σε πακέτο έναντι 2,5 ευρώ.

Από Δευτέρα έως Παρασκευή (12:00 – 16:00) μπορεί κανείς να δοκιμάσει ένα από τα βασικά πιάτα του ημερήσιου μενού (τέσσερα έως οκτώ), από γιουβαρλάκια και παστίτσιο, μέχρι γιουβέτσι και μακαρόνια με κιμά. Φαγητά απλά, έντιμα και καθημερινά που θα έτρωγε κανείς και στο σπίτι του.

Η Κουζίνα για όλους βρίσκεται δίπλα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και στην αίθουσα των ΚΑΠΗ επί της οδού Αρτάκης και δεν απαιτεί κανένα δικαιολογητικό από τον καταναλωτή. Όλες οι μερίδες κοστίζουν 2,5 ευρώ, ωστόσο delivery δεν γίνεται. Η αίθουσα που παραχωρήθηκε από τον Δήμο είναι εκείνη που μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως ταχυδρομείο για τους κατοίκους της Άνω Νέα Σμύρνης, ενώ την εκμετάλλευση του προγράμματος ανέλαβε ο όμιλος επιχειρήσεων Salas μετά από προκήρυξη διαγωνισμού.

Το πρόγραμμα Σπιτική Κουζίνα διανύει τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του. Έχοντας ήδη επεκταθεί σε τέσσερις δήμους (Αχαρνών, Ηλιούπολης και Αλίμου) εντάσσεται στο πλαίσιο κοινωνικής τους δράσης και έχει ήδη βρει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, καθώς δεν απευθύνεται μόνο σε οικονομικά ασθενέστερες ομάδες, αλλά και σε ανθρώπους που θέλουν να εξοικονομήσουν όχι μόνο χρήμα αλλά και χρόνο. Ο όμιλος Salas, με 15ετή παρουσία στον χώρο της εστίασης, βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλους δήμους.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα