17.2 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ΝΕΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ!

plateia_newΗ Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια ένα σημαντικό χώρο πρασίνου, παρωχημένο όμως σχεδιαστικά και απαξιωμένο λειτουργικά παρόλο που αποτελεί και Πάρκο Μνημοσύνης για την πόλη μας με ένα τεράστιο καλλιτεχνικό πλούτο γλυπτών, με αναφορές στο Μικρασιατικό Ελληνισμό.
 Η ανάπλαση της Πλατείας αυτής επιχειρεί να επανασχεδιάσει λειτουργικά το χώρο σε ένα σύγχρονο χώρο πρασίνου και αναψυχής με απόλυτο σεβασμό στη διατήρηση του φυτικού του πλούτου και να αναδείξει παράλληλα το χαρακτήρα του ως χώρου αναφοράς και μνήμης για την πόλη μας.
Για το σύνολο του έργου αυτού εξασφάλισε ο Δήμος χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το οποίο εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό αναπλάσεων, μετά την Κεντρική Πλατεία, το Άλσος και την Πλατεία Καρύλλου, διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό την ενοποίηση των μεγάλων δημοσίων χώρων της πόλης από την είσοδό της μέχρι την «καρδιά» της την Πλατεία Νέας Σμύρνης.
Η Δημοτική Αρχή σέβεται το πράσινο και το αυξάνει. Ενοποιεί και αποδίδει στους κατοίκους τους μεγάλους κατακερματισμένους χώρους, όχι όπως σχεδιάστηκαν τη δεκαετία του ΄50, καλύπτοντας τις τότε ανάγκες αλλά όπως αρμόζει στις σύγχρονες περιβαλλοντικές αισθητικές  και λειτουργικές συνθήκες της πόλης μας.
Δημιουργούμε χώρους λειτουργικούς, χρηστικούς, προσπελάσιμους. Δεν «φυτεύουμε» εμπορικές χρήσεις και τραπεζοκαθίσματα, δεν εμπορευματοποιούμε το δημόσιο χώρο.
Οι μεγάλοι χώροι πρασίνου εντός πυκνών οικιστικών ιστών δεν νοούνται πλέον ως «παρτέρια» προς θαυμασμό αλλά χώροι πρασίνου που ο χρήστης – κάτοικος μπορεί να τους επισκέπτεται και να τους απολαμβάνει και όχι να τους παρατηρεί διερχόμενος εξωτερικά

Related Articles

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το θετικό πρόσιμο για την ανάπλαση της πλατείας Χρυσοστόμου Σμύρνης, είναι πως ο Δήμος κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Σαφώς και η πόλη μας έχει ανάγκη από πράσινο και μεγάλες πλατείες. Όμως ευτυχώς η Νέα Σμύρνη έχει και πολύ πράσινο (Άλσος) και πολύ μεγάλη Πλατεία (Καρύλλου). Θα ήταν λοιπόν υπερβολή το να δημιουργίσουμε κάτι το οποίο υπάρχει ήδη και μας εξυπηρετεί, μας ευχαριστεί και μας δίνει ζωή. Αυτή είναι η ευκαιρία για τον Δήμο μας να κάνει το κάτι παραπάνω και να ανέβει ένα επίπεδο προς τα πάνω. Να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Και πιο συγκεκριμένα να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για τους ίδιους τους κατοίκους της Νέας Σμύρνης ! Αυτό είναι κάτι το οποίο θα αφήσει τεράστιο έργο μέσα σε αυτές τις τραγικά δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας. Έτσι πετυχαίνει ο Δήμος δύο στόχους. Πρώτος στόχος είναι οτι θα καταφέρει να εξασφαλίσει ΕΣΟΔΑ και ο δεύτερος στόχος είναι πως θα ικανοποιήσει όλους τους πολίτες-κατοίκους της πόλης. Δεν είναι ανάγκη να βγάλει τραπεζάκια και καρέκλες όπως αναφέρεται στο άρθρο. Μπορεί να δώσει έμφαση στον αθήτισμό δημιουργόντας αθήτικές εγκαταστάσεις και φιλοξενία μεγάλων τουρνουά, μπορεί να δώσει έμφαση στην ψυχαγωγία δημιουργόντας ένα μόνιμο λούνα πάρκ(δοκιμασμένο στις γιορτές των Χριστουγέννων και πλήρως επιτηχυμένο), παραχωρόντας τον χώρο προς εκμετάλευση εταιρείας με προϋποθέσεις πρόσληψη προσωπικού από κατοίκους της Νέας Σμύρνης κ.τ.λ. Είναι τεράστια αυτά που έχει να κερδίσει ο Δήμος μας και οι κάτοικοί του μαζί, εάν εκμεταλευτούν τον χώρο επιχειρηματικά !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα