24.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καταγγελία για πιτσαρία που έστελνε διανομέα μέσα στο χιονιά

Ούτε ο χιονιάς και το ψύχος, ούτε η ολισθηρότητα του δρόμου δεν ήταν αρκετά για να σταματήσει πιτσαρία στη Νέα Σμύρνη να εκτελεί διανομές.

Σύμφωνα με καταγγελία του Παραρτήματος Νοτίων Συνοικιών του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Αττικής «ακόμα και με χιόνι, ο μετανάστης διανομέας πήγαινε δρομολόγια και μάλιστα σε παρέμβαση περαστικών εκεί, ο διανομέας κάτω από την πίεση και την απειλή της απόλυσης από τον εργοδότη έλεγε ότι κάνει διανομή μόνο από τους κεντρικούς δρόμους».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «χρειάστηκε η αποφασιστική παρέμβαση του Συνδικάτου για να σταματήσει άμεσα ο διανομέας τα δρομολόγια, αλλά και να κλείσει όλο το κατάστημα. Στην παρέμβαση μάλιστα ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας προσπαθούσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα λέγοντας ότι οι online παραγγελίες από την πλατφόρμα του efood είναι κλειστές, ενώ ίσχυε το αντίθετο.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη στον κλάδο να μη συμβιβαστεί με τα “θέλω” της εργοδοσίας που μόνο κριτήριο είναι η αύξηση των κερδών τους και δεν λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας.
  • Ένταξη των διανομέων, μαγείρων, καμαριέρων στα ΒΑΕ με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, επαναφορά σερβιτόρων στα Βαρέα.
  • Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας».

πηγή:https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/284026/kataggelia-gia-epiheirisi-fagitoy-poy-estelne-dianomea-mesa-sto-hionia

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα