22.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κικίλιας: Επιτάξεις όταν πρέπει, δεν είμαστε Σοβιετία

Τις προσπάθειες των γιατρών, των νοσηλευτών και των διοικήσεων των νοσοκομείων που δίνουν την καθημερινή «μάχη» με τον κορονοϊό εξήρε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, παραδεχόμενος, ωστόσο, πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται υπό αφόρητη πίεση.

«Τις προσεχείς ημέρες θα δούμε μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού», εκτίμησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και τόνισε πως «το σύστημα Υγείας απέδειξε ότι αντέχει».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι μέσα σε 28 ημέρες αυξήθηκαν κατά 360% οι κλίνες ΜΕΘ ενώ ως προς τις αντιδράσεις των κλινικαρχών υπογράμμισε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με την πλειοψηφία ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι όπου χρειάζεται η κυβέρνηση κάνει αυτό που πρέπει για τη διασφάλιση της δημόσιας Υγείας.

Βολές προς την αντιπολίτευση

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας δεν δίστασε να περάσει σε βολές κατά της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «μεγαλοστομίες» περί του αιτήματος των άμεσων επιτάξεων: «Δεν είμαστε Σοβιετία. Κάνουμε επιτάξεις όταν πρέπει», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Παράταση στο lockdown

Στη συνέχεια, δήλωσε πως τα περιοριστικά μέτρα δεν τηρούνται με την ίδια αυστηρότητα όπως στο πρώτο lockdown, ενώ προέβη στην εκτίμηση πως τα περιοριστικά μέτρα θα παραταθούν.

«Η επιτροπή εισηγείται, και εμείς αποφασίζουμε», δήλωσε σχετικά ενώ για τον εμβολιασμό τόνισε πως γίνονται σχετικές προετοιμασίες σε όλο τον κόσμο «εκτός από τον πλανήτη ΣΥΡΙΖΑ».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα