17.2 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής – Οι πολίτες καλούνται να μην πετούν τα σκουπίδια στους κάδους

Υπομονή για λίγες ημέρες καλούνται να κάνουν οι πολίτες και να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στους κάδους. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ομαλοποιηθεί η διαχείριση των αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Φυλής που παραμένει κλειστός εδώ και έξι ημέρες, λόγω ρήγματος σε ενεργό κύτταρο.
Εν τω μεταξύ, η αποκομιδή απορριμμάτων γίνεται με αργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα 1.500-2.000 τόνοι από τους περίπου 5.000 τόνους σκουπιδιών που παράγονται καθημερινά στην Αττική να μένουν στον δρόμο και τον ΕΔΣΝΑ να εκτιμά ότι θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες για να επανέλθουν οι φυσιολογικοί ρυθμοί.

Ηδη, από χθες το πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων στην πρωτεύουσα ξεκίνησε να γίνεται αισθητό. Σε αρκετές περιοχές τα σκουπίδια ήδη σχηματίζουν λόφους, καθώς οι πολίτες δεν έχουν ειδοποιηθεί να τα κρατήσουν για λίγες ημέρες στο σπίτι (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν είχαν ειδοποιηθεί θα το έπρατταν). Αιτία είναι η περιορισμένη προσπελασιμότητα του νέου κυττάρου (χώρου απόθεσης σκουπιδιών) στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα, όταν ρήγμα που είχε δημιουργηθεί σε γειτονικό στον νέο χώρο κύτταρο «άνοιξε» έπειτα από ισχυρή βροχόπτωση. Με δεδομένο ότι το ρήγμα δημιουργήθηκε ουσιαστικά σε έναν λόφο σκουπιδιών, ακριβώς δίπλα στο νέο κύτταρο, η κατάρρευση τμήματος του ΧΥΤΑ θα οδηγήσει σε ένα πλήρες «μπλακ άουτ» τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική (καθώς θα θέσει εκτός μάχης το παλαιό και το νέο κύτταρο).

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα