23 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κοροναϊός – Το παρασκήνιο των νέων μέτρων – Τα στοιχεία που σήμαναν συναγερμό στην κυβέρνηση

Νέα μέτρα… παραμονή των Χριστούγεννων φέρνει η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον. Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, από αύριο 24 Δεκεμβρίου η μάσκα επιστρέφει και μάλιστα θα είναι υποχρεωτική παντού, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, για την είσοδο σε σουπερμάρκετ, μετρό και λεωφορεία είναι υποχρεωτική η διπλή μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας.

Ταυτόχρονα, όλες οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους ακυρώνονται, τόσο για τα Χριστούγεννα όσο και για την Πρωτοχρονιά.

Τέλος, από αύριο για όσους μπαίνουν στη χώρα υπάρχει σύσταση για δύο επιπλέον rapid test: ένα δυο μέρες μετά την άφιξή τους και ένα την τέταρτη μέρα.

Το παρασκήνιο των νέων μέτρων

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, ο λόγος που η κυβέρνηση αποφάσισε τη λήψη νέων μέτρων, είναι οι ραγδαίες εξελίξεις και οι μετρήσεις του τελευταίου 48ωρου για τη μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι επιστήμονες που ενημερώνουν πολύ τακτικά τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ουσιαστικά πως βλέπουν μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, η οποία μάλιστα αντικατοπτρίζεται στην Αττική, που τις τελευταίες μέρες παρουσιάζει μια πολύ σημαντική αύξηση κρουσμάτων.

Το επιστημονικό επιτελείο της χώρας μας θεωρεί ότι πίσω από αυτή την αύξηση κρουσμάτων βρίσκεται η μετάλλαξη Όμικρον. Ωστόσο δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει όλες τις εργαστηριακές μετρήσεις.

Αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο και να δώσουν μια πληρέστερη εικόνα για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας.

Γι’ αυτό και η κυβέρνηση διά στόματος του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ξεκαθάρισε πως τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου θα γίνει η επόμενη αξιολόγηση, με τις πληροφορίες να λένε πως δεν αποκλείεται να έχουμε νέα μέτρα ακόμα και από την επόμενη εβδομάδα.

Νέα μέτρα στις 3 Ιανουαρίου

Τη Δευτέρα, στις 27 Δεκεμβρίου η Eπιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου για να καθορίσει το νέα πακέτο μέτρων που θα τεθεί σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου.

Τότε θα έρθουν νέοι περιορισμοί που θα αφορούν την εστίαση, τα γήπεδα, ενώ οι ειδικοί θα ζητήσουν τηλεργασία και μάλιστα στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό.

Αλλαγές και στα σχολεία

Ένα βήμα πριν αλλάξουν το πρωτόκολλο στα σχολεία βρίσκονται οι ειδικοί, που σκέφτονται να αναθεωρήσουν το ένα το ισχύον καθεστώς που θέλει ένα τμήμα κα κλείνει όταν νοσήσουν οι μισοί μαθητές. Παρελθόν θεωρούνται ήδη πάντως οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές.

Η πορεία της Όμικρον στη χώρα θα κρίνει το αν και πότε θα επιβληθούν ακόμη πιο σκληρά μέτρα, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να αποφύγει πάση θυσία ένα καθολικό lockdown. 

tovima.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα