22.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός: 21 νέα κρούσματα στην Ελλάδα-31 συνολικά

Αυξάνονται ραγδαία οι ασθενείς από τον κορονοϊό στην Ελλάδα! Αυτό προκύπτει από τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (05.03.2020) ο Σωτήρης Τσιόδρας, υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό. 

Τα 21 νέα κρούσματα προέκυψαν από τις εξετάσεις που έγιναν στους συνταξιδιώτες του 67χρονου από την Αμαλιάδα, του ένατου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα μας. Από τα 24 άτομα που έχουν ήδη εξεταστεί, οι 21 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η κλινική κατάσταση των 21 νέων κρουσμάτων είναι καλή. Σε ό,τι αφορά στην ιχνηλάτηση, έχουν ήδη εντοπιστεί 400 επαφές και έχει γίνει έλεγχος σε άτομα που πληρούσαν τα επιδημιολογικά κριτήρια. 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Προσέθεσε ότι ο ιός δεν έχει χωριστεί σε δύο κατηγορίες, όπως μετέδωσαν ΜΜΕ μετά από έρευνα Κινέζων επιστημόνων. Ο ιός δεν έχει μεταλλαχθεί, είπε, σημειώνοντας πως ο κορονοϊός μεταδίδεται και ταχύτατα από άτομα με χαμηλή συμπτωματολογία. 

Κατά τον Σωτήρη Τσιόδρα, τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο, έστω κι αν τα χαρακτήρισε “καθ’ υπερβολήν”, είχαν σκοπό να περιορίσουν τη διασπορά της νόσου. Ο καθηγητής λοιμοξιολογίας ζήτησε ψυχραιμία, λέγοντας πως η επιδημία του φόβου χειρότερη απ’ όλες. “Χρειάζεται πολλή ψυχραιμία, να δούμε με ηρεμία τα πράγματα και να μην σπείρουμε επιδημία πανικού”, είπε. 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα