22.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λινού: Αυτό που βλέπουμε είναι η κορυφή του παγόβουνου, τα κρούσματα είναι πολλά περισσότερα

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι «το lockdown δεν είναι το πραγματικό, αυτό που εννοούμε οι επιστήμονες. Πραγματικό lockdown είναι μένω σπίτι μου και εξυπηρετώ μόνο τις αναγκαίες καταστάσεις (φαρμακείο, σούπερ μάρκετ)».

Η καθηγήτρια τόνισε ότι «δεν αρκεί να παίρνεις μέτρα, πρέπει να τα κάνεις εύκολα στην εφαρμογή τους, εκεί υστερούμε. Πρέπει να τονίσεις τα θέματα επικοινωνίας. Στη δημόσια υγεία πρέπει να πετύχεις αλλαγή συμπεριφοράς».

Για το πιθανό λουκέτο στα δημοτικά σχολεία ανέφερε ότι δεν ξέρει αν είναι το επόμενο βήμα στη λίστα των μέτρων που θα πάρει η κυβέρνηση. «Θα ήθελα μια τυχαιοποιημένη μελέτη με δείγμα από τα παιδάκια όλης της χώρας, να δω αν νοσούν […] Μελέτη έδειξε ότι τα παιδιά έχουν αντισώματα σε κορονοϊούς».

Η πρόταση Τσίπρα για το υπουργείο Υγείας

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής για την κυβερνητική πολιτική στην πανδημία, πρότεινε για τη θέση του υπουργού Υγείας την Αθηνά Λινού.

«Υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να παίξουν αυτόν τον ρόλο, του υπουργού Υγείας, όχι στελέχη μας. Εγώ θα σας πρότεινα την κ. Αθηνά Λινού. Έλεγε “παντού προσοχή”, “παντού μάσκες”. Θέλετε κάποιον άλλον; Ελάτε να βρούμε κάποιον άλλον» είπε, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτό για το οποίο ερωτήθηκα είναι αν θα με πείραζε να χρησιμοποιήσει το όνομά μου στη Βουλή και είπα “βεβαίως όχι”, έτσι έγινε» σχολίασε στον ΑΝΤ1 η καθηγήτρια.

«Αν θα γίνει κάποιος υπουργός, η απάντηση σε μια υποθετική ερώτηση δεν έχει κανένα νόημα. Καίγομαι για το τι θα γίνει με τον κορονοϊό και πώς θα εφαρμόσουμε τα μέτρα. Ο κ. Κικίλιας πρέπει να υπήρξε μαθητής μου και προφανώς παρακολούθησε τα μαθήματα μου, γιατί να έχω αντίρρηση» πρόσθεσε.

Πηγή:parapolitika.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα