17.2 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μέχρι την Γαλλία έφτασε η φήμη των Πανθήρων…!

ImageΜέχρι την Γαλλία έφτασε η φήμη των Πανθήρων και η συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση τους.
Πιο συγκεκριμένα απεσταλμένος του γαλλικού περιοδικού “So foot” βρέθηκε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης στο ματς με τον Ολυμπιακό και παρακολούθησε την αναμέτρηση από την Θύρα 3.
Έτσι, σε ένα άρθρο-αφιέρωμα παρουσιάζει όσα έζησε από τους Πάνθηρες, κάνοντας αναφορά στην ατμόσφαιρα που συνάντησε από τους οργανωμένους οπαδούς του Ιστορικού, ενώ τονίζει και τα 30 χρόνια του συνδέσμου!
Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του εν λόγω περιοδικού, μεταφρασμένο στα Ελληνικά από τον Ίωνα Μισέλ.

Το άρθρο

Ο Νικήτας είναι με το χαμόγελο στα χείλη . Οι Πάνθηρες , οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανιωνίου (ultras) , όπου είναι και οργανωτής – επικεφαλής , γιορτάζουν τα 30 τους χρόνια απέναντι στον Ολυμπιακό . Στην νότια Αθήνα ξέρουμε ότι είμαστε λιγότερο δυνατοί διεθνώς από τους γείτονες μας (αεκ , παο , ολυμπιακο ) , μα αυτός δεν είναι ο λόγος για να μην φωνάξουμε σήμερα ! Ο Νικήτας ανεβαίνει στην εξέδρα του , βγάζει το μπλουζάκι του και μπαίνει στη διαδικασία να ξεσηκώσει τον κυανέρυθρο κόσμο της ”Gate 3” , ενα γεμάτο μισάωρο πριν την έναρξη του αγώνα , ο οποίος θα συνοδευόταν απο πυροτεχνήματα , καπνογόνα και δυναμιτάκια που εκρίγνονταν παντού .

Μ ΄αυτα και με εκείνα βρέθηκε ο χρόνος για συζήτηση με αλλα 2-3 άτομα στην τσιμεντένια εξέδρα του γηπέδου , μέσα απο την οποια βλέπεις πόσο σοβαρή είναι η κρίση στη χώρα … ” Φίλε δουλεύω στον τουριστικό τομέα , απολαμβάνω τη ζωή μου , αλλά βρέθηκα στη θέση να αναγκαστώ να γυρίσω να ζήσω στους δικους μου.Αρχικά , λάμβαναν απο τη σύνταξη τους 3000 Ευρώ.Τώρα με την κρίση και με τα διαδοχικά ψαλλίδια ( μειώσεις ) παίρνουν 1200 Ευρώ .Επίσης ο αδερφος μου ειναι άνεργος , οπότε δεν μου μένει άλλη λύση ”,αφηγείται ο Νικόλας … Πρωτού καυχηθούμε για το γαλλικό σύστημα : ”Είστε τυχεροί που έχετε κοινωνική ασφάλεια … Εδώ αν χρειαστεί να πας στο νοσοκομείο ,είσαι αναγκασμένος να πληρώσεις 25 ευρώ για να μπεις μέσα … ”.

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ , ΧΟΡΟΣ ΒΑΝΔΑΛΩΝ

Ευτυχώς το εισιτήριο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης δεν είναι τόσο ακριβό , γιατί σε άλλη περίπτωση θα είχε λιγότερο κόσμο . Το γήπεδο δεν είναι πολύ μεγάλο , ούτε η ομάδα πολύ γνωστή , παρ’όλο που έχει περάσει απο τη Ν.Σ. ο Alvaro Recoba 08-09… αλλά οι Πανιώνιοι δεν αφήνουν τίποτα και κανέναν να τους επηρεάσει . Από την αρχή του ματς η ομάδα και οι παίχτες του Ολυμπιακού δέχονται υβριστικά συνθήματα . Αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει τους ερυθρολευκους , οι οποίοι κυριαρχούν στον αγώνα , χωρίς μάλιστα να έχουν την υποστήριξη των οπαδών τους (οι οποίοι για θέματα ασφάλειας δεν είχαν το δικαίωμα να βρεθούν στη Νέα Σμύρνη ) . Οι σπουδαιότερες ευκαιρίες είναι γι’ αυτούς , αλλά οι κυανέρυθροι αμύνονται καλά , κυρίως λόγω της στήριξης του φανατικού κοινού τους .

Ο M. Olaitan θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα δοκάρι για τους φιλοξενούμενους … ίσως και η μοναδική αξιοσημείωτη φάση για το πρώτο μέρος . Τα κουτάκια μπύρας ”Αλφα” διαδέχονταν το ενα το άλλο και μερικοί φαίνεται να έχουν κάνει ήδη ”κεφάλι” , όπως εκείνος ο τυπάς ο οποίος επιμένει να βγούμε μέτα τον αγώνα : ” Φίλε μου , έλα στο σκάφος μου μετά τον αγώνα ,οπου θα διοργανώσω μια βραδία μόνο για σένα με γυναίκες και αλκοολ ! ” . ” Efkaristo” για την πρόσκληση . Θα ξεκινήσουμε πρώτα τελειώνοντας τον αγώνα , μιας και το δεύτερο ημίχρονο (σε θέμα εξέδρας ) έχει γίνει πολύ ενδιαφέρον και μετά βλέπουμε ! Ο Νικήτας φωνάζει πιο δυνατά από ποτέ , οι οπαδοί του Πανιωνίου … και αυτοί το ίδιο . Κι άλλα βεγγαλικά , κροτίδες , καπνογόνα και ”βόμβες καπνου ” . Μια ελληνική κερκίδα σε όλο της το μεγαλείο ! Η ελληνική τρέλα , έτσι όπως την αγαπάμε !

Καμία ιδέα για το τι γίνεται στον αγώνα . Είναι σημαντικό άραγε ? Ο Oλυμπιακος κυριαρχεί στο γήπεδο και φαίνεται να είναι ελαφρώς ευνοημένος απο τον διαιτητή . Η συνηθισμένη διαδικασία : οι κάρτες δίνονται για το παραμικρό στους παίχτες του Πανιωνίου , σε αντίθεση με τους παίχτες του Oλυμπιακού που δεν ”δέχονται” τίποτα σε επίμαχες φάσεις . Το κοινό εξαγριώνεται . Λέξεις όπως ”malaka ” (λέξη γνωστή όσο το ”putain” στη Γαλλία , ”fuck” στην Αγγλία , το ”sheisse” στη Γερμανία ) και αλλα συνθήματα ακούγονται σε όλη τη Νέα Σμύρνη . Σε κάποια σημεία οι οπαδοί έχουν δίκιο, μιας και το πρώτο έγκυρο γκολ του Oλυμπιακού (απο τον Weiss) είναι ”offside” .

Ο Σλοβάκος θα νιώσει την οργή του πλήθους , όταν λίγο αργότερα θα αναγκαστεί να αποφύγει τα μπουκάλια , τα άδεια κουτάκια μπύρας καθώς και τα δυναμιτάκια που εκτοξεύονται προς το μέρος του. Η ατμόσφαιρα δεν έχει αλλάξει και πολύ . Πλέον στις εξέδρες έχουν αφήσει στο περιθώριο τα συνθήματα κατά του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού … Σειρά έχουν πάρει τα συνθήματα που δοξάζουν τους Πάνθηρες και τον Πανιώνιο ! Το δεύτερο γκολ που σημειώθηκε από τον Σαβιόλα είναι δευτερεύον .Αν και ηττημένοι , οι οπαδοί του Πανιωνίου παραμένουν όρθιοι . “Βλέπεις , ο πρόεδρος του ολυμπιακού έχει συμφέροντα από κάποια αποτελέσματα . Απο κει και πέρα έχεις καταλάβει τα πάντα για το σημερινό ματς …¨” Στο κάτω κάτω κανείς δεν ενδιαφερόταν για τον αγώνα . ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ , ΗΤΑΝ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΘΗΡΩΝ !!!

Πηγή:www.panionianea.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα