16.1 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαγειρική στην Πλατεία και ενημέρωση για την σπατάλη τροφίμων

Την Παρασκευή 15 Απριλίου από τις 13:00 μέχρι τις 18:00, ο Δήμος Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην πιο eco-friendly δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με την σπατάλη τροφίμων και πώς αυτή επιδρά στην κλιματική αλλαγή.

Το περιεχόμενο της δράσης βασίζεται στον έναν από τους βασικούς πυλώνες του ευρωπαϊκού προγράμματος FOOD WAVE: Να ενσωματώσει τη μεσογειακή και υγιεινή διατροφή στην καθημερινότητα των πολιτών, κυρίως των νέων, αλλά και να καλλιεργηθεί η έννοια της κυκλικής οικονομίας σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό.Στις 15 Απριλίου «Δεν πετάμε το φαγητό που περίσσεψε», μαγειρεύουμε μαζί στην Πλατεία Νέας Σμύρνης.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης συνεργάζεται με το ΙΕΚ Ακμή, όπου οι σπουδαστές του θα μαγειρέψουν στην κεντρική πλατεία έχοντας στη διάθεσή τους φρέσκα υλικά μεσογειακής διατροφής που θα προμηθευτούν από τοπικές επιχειρήσεις. Τα φαγητά θα μαγειρεύονται εκείνη τη στιγμή και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μία «γεύση», αφού θα διανέμονται δωρεάν οι μερίδες στο κοινό που θα παρευρεθεί και επιθυμεί να δοκιμάσει.Παράλληλα, διατροφολόγοι θα παρευρίσκονται ώστε να δίνουν συμβουλές για έναν πιο βιώσιμο τρόπο διατροφής.

Σας περιμένουμε όλους να ανακαλύψουμε βιώσιμους τρόπους διαχείρισης των τροφίμων και να διασκεδάσουμε υπό τους ήχους γνωστού DJ.Η μεσογειακή διατροφή και η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι μόνο τρόπος σκέψης αλλά και στάση ζωής.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα