15.7 C
Néa Smýrni
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

ΜΗΤΕΡΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Σχετικά με το δημοσίευμα ‘’ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ κα ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ’’, για όσους δεν γνωρίζουν και για όσους δεν θέλουν να γνωρίζουν, για δικούς τους λόγους, επιθυμώ αλλά και οφείλω να διευκρινίσω τα εξής:

 1 . ‘’την όποια αυξημένη εισροή παιδιών… παρουσιαστεί’’.

Η  Δημοτική Αρχή επιμένει να αγνοεί ότι τα τελευταία χρόνια  τα δημοτικά σχολεία              της  πόλης μας και κυρίως  της Άνω Νέας Σμύρνης είναι κορεσμένα.

 2.  ’’Την αίτηση παροχής αδείας την κατέθεσε ο Δήμος προς τον ΟΣΚ τον Ιανουάριο του 2011. Δυστυχώς η άδεια μας χορηγήθηκε τον Σεπτέμβριο 2012’’.

 Η χρονική (αν)ακολουθία έχει ως εξής:  

8/12/11 Η ΟΣΚ ΑΕ κατέθεσε αίτημα έκδοσης πολεοδομικής άδειας(ΕΓ 3700/22496),      22/5/2012 η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου καταθέτει αίτημα παραχώρησης-τοποθέτησης  των αιθουσών στην ΟΣΚ ΑΕ, αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει ένα μήνα αργότερα (απ.136-6/6/2012).

Στις 24/7/2012 πραγματοποιείται ο διαγωνισμός και 22/8/2012 υπογράφεται η 40202 σύμβαση . Η οικοδομική άδεια από την ΟΣΚ ΑΕ εκδίδεται 31 Αυγούστου (732/31/8/2012.) οι εργασίες όμως έχουν ήδη ξεκινήσει τρείς ημέρες νωρίτερα με …άδεια από τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου (αρ.πρ.40610-27/8/2012).

 

3.  ‘‘έχουμε ικανοποιήσει κάθε αίτημά τους … για την ασφάλεια των παιδιών.’’

 Ο Σύλλογος  Γονέων , καθότι  αναρμόδιος δεν έχει υποδείξει μέτρα ασφαλείας,         αυτό είναι (θα έπρεπε )δουλειά του εργολάβου και ευθύνη του Δήμου.

 

4.  ‘’ Έχουν τοποθετηθεί λαμαρίνες καλυμμένες με κόντρα πλακέ που απομονώνουν εντελώς το προαύλιο από το χώρο οικοδομικών εργασιών.’’ Οι λαμαρίνες που κόβουν σαν ξυράφι καλύφθηκαν με κόντρα πλακέ μετά την έναρξη των μαθημάτων και μετά από διαδήλωση μικρών μαθητών και γονέων στο Δημαρχείο, στις 11 Σεπτέμβρη. Έχουν περιορίσει τον αύλειο χώρο κατά το 1/3 με αποτέλεσμα τα παιδιά να ασφυκτιούν (330 μαθητές σε 470τ.μ. περίπου).

 Η ‘’απομόνωση’’ του εργοταξίου δεν εμπόδισε το να πέσει  χώμα στην αυλή του όμορου 2ου Νηπιαγωγείου και την προσαγωγή του εργολάβου στο Α.Τ. Αγ. Δημητρίου, ούτε το σύννεφο σκόνης  εξαιτίας του οποίου δεν πραγματοποιήθηκε η πρωινή προσευχή στο δημοτικό την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.

Μετά από εντολή του ΚΕΠΕΚ, υπηρεσία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, διακόπηκαν οι  εργασίες  την Τρίτη  2/10, μέχρι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.   Δηλαδή, επαρκή μέτρα ασφαλείας για τα παιδιά μας, μέχρι τις 2 Οκτωβρίου ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΛΗΦΘΕΙ!

 

5. ‘’Προτείναμε την παροχή, από πλευράς Δήμου, δύο ατόμων που, επικουρικά, θα επιτηρούν’’                                                                                                                                          Η είσοδος εξωσχολικών την ώρα των μαθημάτων απαγορεύεται δια νόμου, πόσω μάλλον η παραμονή και η εργασία.

6. ‘’Στις 6/09/2012 εκδικάστηκαν Ασφαλιστικά Μέτρα. Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν υπέρ του Δήμου.’’ Πρόκειται για προσωρινή απόφαση,  θα εκδικαστούν στις 26/10.

7.  ‘’Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε άδεια εργασιών για τις απογευματινές ώρες, καθώς και κατά το Σαββατοκύριακο’’. Η ίδια πρόταση είχε γίνει  στη ΔΕΠ από γονέα και η κα Αντιδήμαρχος την είχε αποκλείσει.

8. ‘’ ο αύλειος  χώρος θα αυξηθεί κατά 300 m2 περίπου’’. Από τον τρόπο που θα τοποθετηθούν οι αίθουσες δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Άλλωστε θα προστεθούν  75 μαθητές!

9. ‘’ας μην παραθέτουμε εμπόδια που το μόνο που πετυχαίνουν είναι την καθυστέρησή του’’  Το ΣΕΠΕ-ΚΕΠΕΚ και η διακοπή των εργασιών που επέβαλε  στις 2/10 με μια έκθεση καταπέλτη  δικαίωσε δυστυχώς  τους φόβους μας. Απ’ ότι φαίνεται,  οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους , αποτελούν εμπόδια κατά την κα Δεληγιάννη!

10. ‘’εάν δεν υπήρχαν τα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ απαγορευτικά προσκόμματα που πραγματοποιούν οι διάφοροι «ενδιαφερόμενοι».  Οι διάφοροι ενδιαφερόμενοι είναι γονείς με ονοματεπώνυμο και το μόνο ‘’πρόσκομμα’’ που θα παραθέτουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ είναι η αγωνία για τα παιδιά τους  και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να τους λοιδορεί βάζοντάς τους σε εισαγωγικά.

 Με εκτίμηση

Τάνια Μπεχλιβανίδη, Μητέρα δύο παιδιών της Β’ τάξης του 7ου Δημοτικού

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα