22.5 C
Néa Smýrni
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μια «Νέα» Σμύρνη δημιουργείται

Κεντρικός σταθμός του προγράμματος αυτοψίας που έκανε ο περιφερειάρχης Αττικής ήταν το κλειστό βιοκλιματικό – πολυδύναμο αθλητικό κέντρο Δήμου Νέας Σμύρνης, δυναμικότητας 3.500 θέσεων και συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης ύψους 20.850.000,00 ευρώ. Οι εργασίες κατασκευής του έργου, το οποίο υλοποιείται με χρηματοδότηση από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής έχουν ήδη ξεκινήσει καθώς  πρόσφατα υπεγράφη σύμβαση για την κατασκευή του έργου.

Ο Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει και τη συστηματική συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας κατάφερε να εκκινήσει μετά από 2 έτη που ήταν σταματημένο και έτσι «γίνεται πραγματικότητα ένα οραματικό έργο το οποίο θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους της Ν. Σμύρνης και γενικότερα της Αττικής».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής συνοδευόμενος από την  Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Δήμητρα Νάνου, τον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης Σταύρο Τζουλάκη, τον Διευθυντή Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Αλέξανδρο Καλογερόπουλο, τον Γ.Γ του Δήμου Μιχάλη Χρηστάκη, την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Κλαίρη Δεληγιάννη και υπηρεσιακά στελέχη, επισκέφθηκαν επίσης τα έργα ανάπλασης στην Ομήρου και Παλαιολόγου, προϋπολογισμού 3,65 εκ ευρώ και τα έργα βελτίωσης και αποκατάστασης του υπερτοπικού άξονα οδού Αιγαίου –Κράτητος, προϋπολογισμού 3,594 εκ. ευρώ.

Το πρώτο έργο το οποίο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας και επιβλέπεται από τις Τεχνικές υπηρεσίες της, προβλέπει μια εκτεταμένη ανάπλαση και επέκταση του ποδηλατοδρόμου επί της Παλαιολόγου προς την λεωφόρο Πλαστήρα.

Πρόκειται για ένα βιοκλιματικό έργο που αλλάζει τη μορφή και τη λειτουργικότητα των βασικών εμπορικών δρόμων της Ν. Σμύρνης, με την ανάδειξη της περιοχής ανάπλασης με σύγχρονα ψυχρά και φωτοκαταλυτικά υλικά. Η Ανάπλαση των Οδών Ομήρου και Παλαιολόγου έχει ολοκληρωθεί σε όλο το Τεχνικό της αντικείμενο και παραδίδεται στους πολίτες.

Το δεύτερο έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Χωρικών  Επενδύσεων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και προβλέπει τη βελτίωση και αποκατάσταση του Υπερτοπικού Άξονα οδού Αιγαίου – Κράτητος.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος εντάσσεται η αντικατάσταση του ασφάλτινου οδοστρώματος στις διαβάσεις πεζών με κυβόλιθους, η κατασκευή υποδομών φωτισμού, η ανακατασκευή των πεζοδρομίων, καθώς και η ανάπτυξη υποδομών ποτίσματος. 

O Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω  αυτοψία σε συγκεκριμένα σημεία της Νέας Σμύρνης και σε έργα που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκα το κλειστό βιοκλιματικό – πολυδύναμο αθλητικό κέντρο, ένα πολύπαθο έργο το οποίο, παρά τις όποιες δυσκολίες, ξεκίνησε.

Με συστηματική δουλειά καταφέραμε να ξεπεραστούν τα ζητήματα και παθογένειες που υπήρχαν. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι το έργο υλοποιείται και τα επόμενα δύο χρόνια θα δούμε να  σχηματίζεται ένας πολυχώρος αθλητικός ο οποίος θα στεγάσει τα παιδιά της Νέας Σμύρνης, αλλά και τις αθλητικές ομάδες. Το νέο αυτό βιοκλιματικό έργο, προϋπολογισμού 21 εκ. ευρώ,  θα φιλοξενεί χρήσεις που έχουν αθλητικό  χαρακτήρα, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, Πάλη – Tae Kwon Do, Γυμναστική, Παραολυμπιακά Αθλήματα κλπ.

Σαφέστατα θα αποτελέσει το κόσμημα όλου του Νότιου τομέα. Επιπλέον επισκέφθηκα σημεία που πραγματοποιούνται αναπλάσεις οι οποίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Η Νέα Σμύρνη με δήμαρχο τον κ. Τζουλάκη και το επιτελείο του, το Γενικό Γραμματέα τον κ. Χρηστάκη και όλα τα στελέχη εργάζονται  αποτελεσματικά και συμβάλλουν  προκειμένου οι πολίτες να απολαύσουν την ποιότητα ζωής σε ένα σύγχρονο περιβάλλον διεθνών προδιαγραφών».

Ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης, αφού καλωσόρισε το κλιμάκιο της Περιφέρειας στη Νέα Σμύρνη,  εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την «εξαιρετική συνεργασία» όπως την χαρακτήρισε. 

Δεκατέσσερα έργα αυτή την στιγμή υλοποιούνται ταυτοχρόνως και θα μπορούσαμε να τους δώσουμε τους ακόλουθους τίτλους:

 • Νέο Κλειστό Γυμναστήριο 3514 θέσεων, επί των οδών Αρτάκης και Εθνικής Στέγης.
 • Ανάπλαση βασικών οδών, (Ομήρου από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου έως την οδό Κ. Παλαιολόγου και την οδό Κ. Παλαιολόγου από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου έως την πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης συμπεριλαμβανόμενης της νησίδας -Παλαιολόγου, Ιωνίας, Κυδωνιών- και των παρακειμένων σε αυτήν δύο ακόμη δρόμων Ιωνίας και Κυδωνιών).
 • Βελτίωση και Αποκατάσταση Υπερτοπικού Άξονα οδού Αιγαίου – Κράτητος. Στο έργο αυτό οι εργασίες που περιλαμβάνονται είναι:
 • Η διαμόρφωση των νέων επιφανειών των πεζοδρομίων, ανακατασκευή σε κράσπεδα και κρασπεδόρειθρα των νησίδων.
 • Η δημιουργία ραμπών αναπήρων και οδεύσεων τυφλών.
 • Η ανάπλαση των νησίδων επί των οδών Βιζυηνού και Εφέσου.
 • Ανάπλαση πλατείας Βαρνάβα και της ομώνυμης παιδικής χαρά.
 • Κατασκευάζεται ο εγκεκριμένος πεζόδρομος της οδού Θράκης (από Εφέσου ως Αιγαίου) και ανακατασκευάζεται ο πεζόδρομος της οδού Αποστολάκη (είσοδος σχολείων).
 • Δημιουργείται ποδηλατόδρομος διπλής κατεύθυνσης στις οδούς Αιγαίου και Πλαστήρα (από Κράτητος ως Εφέσου) πλάτους δύο μέτρων με αντιολισθηρό βιομηχανικό δάπεδο.
 • Αντικαθίστανται οι ασφαλτικοί τάπητες και αντιμετωπίζονται ταυτόχρονα τα προβλήματα ρύσης υδάτων και τα φρεάτια υδροσυλλογής στο πέρας των εργασιών θα βρίσκονται σε πλήρη και σωστή λειτουργία.
 • Διαμορφώνονται κόμβοι (διασταυρώσεις) με γνώμονα την ασφάλεια οχημάτων και πεζών. Η στάθμευση οχημάτων στους κόμβους καθίσταται αδύνατη και έτσι βελτιώνεται η ορατότητα των πεζών μέσω αφαλών εγκαρσίων διαβάσεων.
 • Διαμορφώνονται σαφή περιγράμματα θέσεων. Προβλέπονται θέσεις για δίτροχα στην οδό Εφέσου –όμορα στο Άλσος. Απαγορεύεται η στάθμευση κατά μήκος και όμορα των κεντρικών νησίδων.
 • Αναδιατάσσεται η οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση με έμφαση στις διαβάσεις πεζών.
 • Ανακατασκευάζεται το δίκτυο φωτισμού με τοποθέτηση νέων ιστών και φωτιστικών σωμάτων νέου τύπου LED χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και μεγάλης αντοχής στο χρόνο που θα συνδεθεί με σύστημα τηλεδιαχείρισης και τηλεελέγχου.

in.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα