17.2 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μπάρες δημητριακών για τον Αυτισμό με την στήριξη του Γιώργου Κρικρή

Mε αφορμή την 2α Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, προϊόντα της 3S School Synergy Snacks σε συσκευασίες που επιμελήθηκαν τα μέλη και οι εργαζόμενοί της, άτομα με αυτισμό και νοητικές αναπηρίες, καθώς και εθελοντές, θα διανεμηθούν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.) σε συμβολικά σημεία. Στο πλαίσιο των δράσεων τους, συναντήθηκαν χθες στην Πλατεία Νέας Σμύρνης με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Κρικρή.

3S School Synergy Snacks

Η 3S υπήρξε η πρώτη ΚοινΣΕπ που δημιουργήθηκε ως συνέχεια ομώνυμης (εικονικής) μαθητικής επιχείρησης που λειτούργησαν, μερικά χρόνια πριν, μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με τους μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Νέας Ιωνίας. Το προϊόν που λάνσαραν στην αγορά ήταν ένα σύγχρονο σνακ από αγνά υλικά της ελληνικής γης, μια «Ενεργειακή Μπάρα Ξηρών Καρπών» με πρωτότυπη συνταγή του σεφ Ηλία Μαμαλάκη, ειδικά σχεδιασμένη για τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Μπάρες ξηρών καρπών με μήλο και κανέλα ή με ελιά, σύκο και μέλι αλλά και με σοκολάτα, φράουλα και χαρούπι είναι τρεις μοναδικές γεύσεις από τη School Synergy Snacks και, όπως λέει και το σλόγκαν της: «αυτές οι μπάρες είναι για Κ.ΑΛ.Ο». Κι αυτό επειδή παρέχουν επαγγελματική ένταξη σε άτομα με νοητικές αναπηρίες στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο).

Η 3S βραβεύτηκε από την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) στο πλαίσιο των Venture Impact Awards 2020, ενός προγράμματος που απένειμε χρηματικά βραβεία σε νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την αειφορία. Η βράβευση και η οικονομική ενίσχυση ήταν εξαιρετικά σημαντική για την προώθηση των δραστηριοτήτων της ΚοινΣΕπ και την περαιτέρω διεύρυνση του κύκλου εργασιών της. «Με την πολύ σημαντική αυτή οικονομική στήριξη της Hellenic Initiative, η 3S ελπίζει να μπορέσει να κάνει ακόμα ένα σημαντικό βήμα στην επέκταση των δραστηριοτήτων της, να σταθεροποιηθεί στην αγορά και να προσφέρει ευκαιρίες σε ακόμη περισσότερους νέους με αναπηρίες, ώστε να ενταχθούν ισότιμα στον χώρο της εργασίας και της επιχειρηματικότητας».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα