22.8 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μπουρλά: Εντός του 2021 έτοιμο το χάπι για τον κορονοϊό από την Pfizer

Ένα χάπι για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, το οποίο θα μπορεί να λαμβάνεται και στο σπίτι όταν πρωτοεμφανίζεται η νόσος, ενδεχομένως να έχει διαθέσιμο προς χρήση μέχρι το τέλος του 2021 η Pfizer. Μιλώντας στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Άλμπερτ Μπουρλά, επισήμανε μάλιστα ότι η αντιική θεραπεία αναμένεται να είναι αποτελεσματική και κατά των μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Όταν ρωτήθηκε για ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα στην Telegraph, το οποίο ανέφερε ότι διεξάγονται κλινικές δομικές στις ΗΠΑ και στο Βέλγιο στις οποίες ενήλικοι εθελοντές λαμβάνουν χάπι για τη θεραπεία της νόσου Covid-19, ο Μπουρλά παραδέχθηκε ότι “είναι ακριβές” να πει κανείς ότι η Pfizer εργάζεται πάνω σε τέτοιου είδους θεραπείες.

Ο Μπουρλά εξήγησε ότι η εταιρεία του πραγματοποιεί δοκιμές σε δύο αντιικά φάρμακα, το ένα εκ των οποίων χορηγείται ενδοφλεβίως και το δεύτερο από το στόμα. Όπως είπε, η Pfizer επικεντρώνεται στην εκ του στόματος επιλογή διότι «παρέχει πολλά πλεονεκτήματα», με κυριότερο ότι δεν απαιτεί τη μετάβαση σε νοσοκομείο ή άλλο πάροχο υπηρεσιών υγείας για τη λήψη της θεραπείας.

Πηγή: ethnos.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα