20.5 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα πρόεδρος στον ΣΕΓΑΣ εκλέχθηκε η Σοφία Σακοράφα

Νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ η Σοφία Σακοράφα – Για πρώτη φορά στην ιστορία γυναίκα στον προεδρικό θώκο.  Εκπρόσωπος στην ΕΟΕ εκλέχθηκε ο Βασίλης Σεβαστής.

Η Σοφία Σακοράφα είναι η νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ που εκλέχθηκε με 114 ψήφους έναντι της παράταξης της Τασούλας Κελεσίδου που πήρε 107. 

Το βιογραφικό της Σοφίας Σακοράφα

Γεννήθηκε το 1957 στα Τρίκαλα και είναι καθηγήτρια φυσικής αγωγής. Είναι παντρεμένη, μητέρα δύο αγοριών.

Το 1982 καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό, ενώ συμμετέχει σε κινήματα ειρήνης και πολιτικής αλληλεγγύης. Δραστηριοποιείται για μια 10ετία στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το 2002 κατεβαίνει στο Μαρούσι, ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού. Το 2004 ο Πρόεδρος Γιασέρ Αραφάτ της απονέμει την Παλαιστινιακή υπηκοότητα, προκειμένου να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας με την ομάδα της Παλαιστίνης. Συμμετέχει στην πρωτοβουλία “Ένα καράβι για τη Γάζα” και το 2009 βρίσκεται στη Γάζα κατά τη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών.

Βουλευτής από το 2007, αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ το Μάη του 2010, οπότε και καταψηφίζει το πρώτο Μνημόνιο. Εισηγείται στη Βουλή την υιοθέτηση της πρότασης για σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους, ενώ συμμετέχει ως ανεξάρτητη βουλευτής στην Πρωτοβουλία συγκρότησης Ε.Λ.Ε. Παράλληλα αναπτύσσει δράση για τη συγκρότηση του Αριστερού Αντιμνημονιακού Μετώπου.

Το Δεκέμβρη του 2011 ανακοινώνουν με τον Πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα πολιτική συνεργασία, ενώ τον Απρίλη του 2012 προσχωρεί στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές της 6ης του Μάη 2012 εκλέγεται πρώτη βουλευτής στη Β΄ Αθήνας με το ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και επανεκλέγεται στις εκλογές της 17ης Ιούνη και είναι υπεύθυνη της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου για το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τον Μάιο του 2014 εκλέγεται Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. Τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αναφορών, αναπληρωματικό μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Τεχνολογίας.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της από την ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στις 19 Δεκεμβρίου 2018 εντάχθηκε στο Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (ΜέΡΑ25) του Γιάνη Βαρουφάκη, με το οποίο ήταν υποψήφια στις ευρωεκλογές του 2019. Εκλέχθηκε βουλευτής στην περιφέρεια Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών στις εκλογές του 2019.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα