23 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέο «όχι» στην αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Η τουρκική Δικαιοσύνη απέρριψε και το τέταρτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.   Οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης κρατούνται επί 111 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης. Σημειώνεται πως δεν έχει καν οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο σε βάρος τους, ούτε έχει οριστεί δικάσιμος.  

Το νέο αίτημα κατατέθηκε σήμερα, στο πλαίσιο δικαιώματος που παρέχει η τουρκική νομοθεσία για επανεξέταση του θέματος κάθε μήνα. Εδραζόταν στην πρόσφατη μετάθεση των στρατιωτικών σε ελληνική υπηρεσία στην Άγκυρα, προκειμένου να έχουν εκεί διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, και να παρακαμφθεί το επιχείρημα του τουρκικού δικαστηρίου ότι δεν είναι δυνατόν να αφεθούν ελεύθεροι εφόσον δεν έχουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία.   Το αίτημα εξετάστηκε άμεσα, μόλις πέντε ημέρες πριν τις κρίσιμες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, ενώ οι δύο στρατιωτικοί είχαν μεταβεί νωρίτερα στα δικαστήρια της Αδριανούπολης προκειμένου να το υποστηρίξουν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δικαστής που εξέτασε το αίτημα αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι με το σκεπτικό, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην προγενέστερη κατάσταση, ότι εξακολουθεί να υπάρχει το ενδεχόμενο να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι, αλλά και το ότι η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής.   «Έχει εμπλακεί στην εσωτερική πολιτική διαμάχη της Τουρκίας το ζήτημα αυτό, θέλω να πιστεύω ότι μετεκλογικά θα έχει θετική εξέλιξη», δήλωσε νωρίτερα στον Σκάι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης.

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα