16 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

ΝΕΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Συνεχίζουμε την προβολή των υποψήφιων βουλευτών από την Νέα Σμύρνη, οι οποίοι πολιτεύονται στη Β Αθηνών. Ο Κωνσταντίνος Ρόκας συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Β Αθηνών. Νέος και με πλούσιο βιογραφικό αξίζει την προσοχή μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Μεγάλωσα στη Νέα Σμύρνη. Εκεί έζησα, απ’ όταν γεννήθηκα το 1979, μέχρι να φύγω για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Σπούδασα στη Νομική Αθηνών. Στην ίδια σχολή έκανα το πρώτο μου μεταπτυχιακό, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Κατόπιν, πήγα στο Παρίσι, όπου ολοκλήρωσα το δεύτερο μεταπτυχιακό μου στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο. Η διδακτορική μου διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης έχει θέμα τη νομική αντιμετώπιση της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής· βρίσκεται πλέον στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Για τις ανάγκες της έρευνάς μου, έζησα για καιρό στη Γερμανία και την Ελβετία, έχοντας την τιμή να εργαστώ σε ορισμένα απ’ τα διαπρεπέστερα ερευνητικά ινστιτούτα της Ευρώπης. Χρηματοδότησα τις σπουδές μου, όχι μόνο χάρη στις υποτροφίες που έχω κερδίσει μέχρι σήμερα, αλλά κι εργαζόμενος από πολύ νεαρή ηλικία. Δικηγορώ από το 2004,ειδικευόμενος κυρίως σε θέματα αστικού, εμπορικού και διεθνούς δικαίου. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκινά ήδη από τα μαθητικά μου χρόνια. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στη Νομική Αθηνών ίδρυσα μια ανεξάρτητη κίνηση φοιτητών, δίχως στεγανά, ανοιχτή σε όλες τις απόψεις που άντεχαν στο διάλογο, η οποία σύντομααπέκτησε σταθερή εκπροσώπηση στα όργανα συνδιοίκησης του τμήματος. Η απρόσμενη επιτυχία της πρωτοβουλίας αυτής δημιούργησε μια νέα αντίληψη στους φοιτητικούς κύκλους για τις δυνατότητες πνευματικά ανεξάρτητων ανθρώπων να συμμετάσχουν με τρόπο γόνιμο και αποτελεσματικό στις συλλογικές διαδικασίες.Έφυγα από την Ελλάδα τον καιρό των παχέων αγελάδων κι επέστρεψα, όπως και όφειλα, την εποχή της μεγάλης κρίσης. Υπηρέτησα στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών των ΕιδικώνΔυνάμεων. Δεν μεγάλωσα μέσα σε κομματικούς μηχανισμούς. Αποφάσισα, μετά από ώριμη σκέψη, να συμμετάσχω στον μεγάλο αγώνα που δίνει η Ελλάδα, στρατευόμενος με το ΠΑΣΟΚ, κόμμα που απέδειξε την αταλάντευτη προσήλωσή του στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Η γενιά μου είναι αυτή που υφίσταται με τη μεγαλύτερη ένταση τις συνέπειες της κρίσης. Αυτή είναι που θα επωμιστεί και την ευθύνη για το ξαναχτίσιμο της χώρας. Αυτή τη γενιά ζητώ να εκπροσωπήσω. Πιστεύω ότι μπορώ. Έχω γνώσεις αλλά και επίγνωση των αδυναμιών μου· κοινωνικό αισθητήριο και διορατικότητα στην επιλογή συνεργατών·συνέπεια και επιμονή στον στόχο. Ώστε και όταν πέφτω, να ανασυντάσσομαι για να ξαναπροσπαθήσω.

Γιατί με το ΠΑΣΟΚ;

Κάποιοι επιλέγουν να ζήσουν στον κόσμο των φαντασιώσεων. Αυτή είναι η εύκοληεπιλογή. Στον κόσμο των φαντασιώσεων, δεν υπάρχει ο κίνδυνος της αποτυχίας.

Είναι μια επιλογή βαθιά εγωιστική. Στον κόσμο των φαντασιώσεων δεν υπάρχει ανάγκη για συνεργασίες και συγκρότηση συμμαχιών. Είναι μια επιλογή για βολεμένους γιατί μόνο ο βολεμένος μπορεί να εμμένει στη φαντασίωσή του, ακόμη και την ώρα που η πραγματική ζωή κινδυνεύει να μετατραπεί σε εφιάλτη.

Όσοι δεν είμαστε βολεμένοι, όσοι προτιμούμε τη δουλειά αντί για τα ωραία λόγια,οφείλουμε, αυτή την ώρα της κρίσεως, να πάρουμε θέση. Το ΠΑΣΟΚ, παρά τα βαριά του σφάλματα, κατόρθωσε να ηγηθεί της χώρας σε μεταρρυθμίσεις-σταθμούς:

δημιουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, θέσπιση του ΑΣΕΠ, ένταξη της χώρας στο σύστημα του Ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ έχει την αναγκαία εμπειρία διακυβέρνησης και αποτελεί τη μόνη σοβαρή προοπτική για την αυριανή ημέρα.

Για ποια ΕΛΛΑΔΑ ;

Μέχρι τώρα, ως κράτος και ως κοινωνία, αντιδρούμε σπασμωδικά, δηλαδή αναποτελεσματικά.

Οφείλουμε να βρούμε τη δύναμη να ξεφύγουμε από το κλίμα της ήττας, της μιζέριας και της θρηνωδίας και να διαμορφώσουμε ένα σαφές, τολμηρό και ρεαλιστικό όραμα για την Ελλάδα. Θέλουμε το 2020 η Ελλάδα:

α. να συνδιαμορφώνει από θέση κύρους τη φυσιογνωμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της συμμαχίας αυτής κρατών που ακόμα και σε συνθήκες κρίσης διασφαλίζει στους πολίτες της το υψηλότερο επίπεδο διαβίωσης στον πλανήτη. Η Ευρώπη δεν είναι για την Ελλάδα μόνον ο βασικός στρατηγικός της εταίρος. Είναι πάνω απ’ όλα μια πυξίδα και ένα σταθερό μέτρο σύγκρισης.

β. να έχει την ταχύτερη διείσδυση στην Ευρώπη στις νέες τεχνολογίες σε επίπεδο επιχειρηματικότητας και δημόσιας διοίκησης.

γ. να παρέχει την πιο πολύπλευρη και πολυδιάστατη τουριστική υπηρεσία στον κόσμο, μέσα από τη βιώσιμη αξιοποίηση της ποικιλομορφίας του τοπίου της και την αποτελεσματική ανάδειξη του αρχαίου και σύγχρονου πολιτισμού της.

δ. να έχει ένα Κράτος που δε θα κανακεύει αλλά θα είναι σοβαρό και έτοιμο να στηρίξει τους ανθρώπους που απέτυχαν και ανατράπηκε ο προγραμματισμός τους.

Ένα κράτος θεσμών, και όχι γνωριμιών. Θα έχει πολίτες ενεργούς που δε θα κλαψουρίζουν αλλά θα πράττουν, θα έχει νέους που θα αγαπούν την ευθύνη, που θα αγαπούν τη λεβεντιά και όχι τη μόστρα και τη γκλαμουριά.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα