20.5 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξεκαθάρισμα Χαρδαλιά: «Όχι» στη διανομή κατ΄ οίκον του Αγίου Φωτός από τους δήμους

Επιπλέον περιοριστικά μέτρα για τις μετακινήσεις των πολιτών ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Με μπλόκα σε διόδια, εθνικές οδούς και λιμάνια, αλλά και με πρόστιμα 300 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος, η κυβέρνηση σχεδιάζει να κόψει την όρεξη για Πάσχα στο χωριό σε όσους επιμένουν να εκδράμουν.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επιπλέον ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, με αφορμή την απόφαση του δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης να διανείμει το Άγιο Φως στα σπίτια των δημοτών, τονίζοντας ότι δεν θα επιτραπούν τέτοιες ενέργειες.

«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ευαισθησία της πρωτοβουλίας των δημάρχων, ωστόσο δεν μπορούμε να την επιτρέψουμε. Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος αν οι δήμοι προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες, εκατοντάδες ή και χιλιάδες υπάλληλοι του δήμου να κυκλοφορούν στους δρόμους», επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας την επικινδυνότητα της κατ’ οίκον μεταφοράς του Αναστάσιμου Φωτός για την διασπορά του ιού.

«Το μήνυμα της Ανάστασης είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Το Άγιο Φως θα φωτίζει αναλλοίωτο τις καρδιές όλων, με έναν διαφορετικό τρόπο φέτος», κατέληξε ο υφυπουργός.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες δημάρχων χτύπησαν καμπανάκια στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να γίνουν συστάσεις από την κυβέρνηση προς όλους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς κάτι τέτοιο θα συνιστούσε παραβίαση των μέτρων κοινωνικής αποσταστιοποίησης και αυτοπεριορισμού, τα οποία τηρούνται σε μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις συστάσεις της κυβέρνησης, τα σχέδια αυτά εγκαταλείφθηκαν, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και η επίσημη απαγόρευση δια στόματος Νίκου Χαρδαλιά.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα