22.9 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξεκινά η κλινική δοκιμή του ισραηλινού φαρμάκου στην Ελλάδα

Σε τηλεφωνική συνομιλία προχώρησε την Παρασκευή (12/2) ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας με τον ισραηλινό καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ, ο οποίος παρασκεύασε το πρωτοποριακό φάρμακο κατά του κορονοϊού.

Όπως είχε ήδη προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ισραήλ, μετά τη συνάντησή του με τον ισραηλινό ομόλογό τουΜπένιαμιν Νετανιάχου, οι δύο χώρες εξέτασαν το ενδεχόμενο διεξαγωγής κλινικής έρευνας του εν λόγω φαρμάκου κατά της Covid-19 που θα λάβει χώρα κει σε νοσοκομείο της Ελλάδας.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο επιστήμονες (σσ Τσιόδρας – Αρμπέρ) συμφώνησαν στη διεξαγωγή της κλινικής έρευνας . Στο τηλεφώνημα, μάλιστα, ενέκριναν και την άμεση έναρξη της και σε ελληνικό νοσοκομείο.

Το φάρμακο «EXOC24»

Το πειραματικό φάρμακο «EXOC24» φαίνεται να επιδρά θετικά σε άτομα που νοσούν μέτρια έως σοβαρά από τον ιό.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα εισπνεόμενο σκεύασμα, το οποίο έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς στο Ισραήλ, ενώ η νέα θεραπεία αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ, με βάση την ουσία EXOCD24.

Μάλιστα, το νοσοκομείο αναφέρεται σε μια «τεράστια ανακάλυψη» και ότι η ουσία EXO-CD24 του καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ θεράπευσε τους 29 από τους 30 ασθενείς, στους οποίους χορηγήθηκε, σε διάστημα 3-5 ημερών.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα