20.5 C
Néa Smýrni
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Ερντογάν απέκρυψε 350.000 κρούσματα κορονοϊού

Πάνω από 350.000 κρούσματα κορονοϊού φαίνεται ότι απέκρυψαν ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και το υπουργείο Υγείας της χώρας στα στατιστικά του στοιχεία από την αρχή της πανδημίας. Την συγκεκριμένη καταγγελία έκανε σήμερα, Δευτέρα, η κορυφαία ιατρική ένωση της χώρας σε έκθεση αξιολόγησης της πανδημίας.

Είναι προφανές ότι περισσότερες από 350.000 περιπτώσεις κορονοϊού δεν έχουν αναφερθεί στο κοινό και τα πραγματικά στατιστικά στοιχεία κατατάσσουν την Τουρκία μεταξύ των χωρών με τον υψηλότερο κατά κεφαλή αριθμό κρουσμάτων, αναφέρει η TTB στην επτάμηνη έκθεσή της για την πανδημία.

«Φωνάζουν» από καιρό

Η αντιπολίτευση και οι γιατροί έχουν από καιρό απευθύνει επανειλημμένες εκκλήσεις για περισσότερη διαφάνεια σχετικά με τα δεδομένα από τις εστίες της Άγκυρας, λέγοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερος από τα επίσημα στοιχεία.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Κυριακή 335.533 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας στη χώρα στις 11 Μαρτίου, ενώ συνολικά 8.837 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους.

Ο Κοτζά δεν αναγνωρίζει ως κρούσματα τους ασυμπτωματικούς

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, αναγνώρισε ότι μόνο εκείνοι που παρουσιάζουν συμπτώματα καταγράφονται ως θετικοί και όχι οι ασυμπτωματικοί, μια πρακτική που είπε θα αλλάξει από τα μέσα Οκτωβρίου.

«Αν θέλουμε να προσθέσουμε τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο Αύγουστο και τώρα τον Οκτώβριο, βλέπουμε ότι υπάρχει πολύ υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων από αυτούς που αναφέρει το υπουργείο», δήλωσε στην εφημερίδα Birgün, ο γιατρός Καγιχάν Παλά, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της TTB.

«Αυτό ανοίγει την πόρτα για μια συζήτηση σχετικά με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων θανάτων (που συνδέονται με τον ιό)», πρόσθεσε.

Πηγή: Reporter.gr

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα