17.2 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Υπουργός κ.Αρ.Μπαλτάς και ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων, Γ. Καλαντζής στο 6ο Λύκειο Νέας Σμύρνης

mpaltas-Nea-Smirni-660x330Ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, μαζί με τον Γ. Γραμματέα Θρησκευμάτων, Γιώργο Καλαντζή,  επισκέφθηκαν χτες το 6ο Λύκειο Νέας Σμύρνης για να συγχαρούν τους μαθητές και τις μαθήτριες ενός δημόσιου σχολείου που αρίστευσαν στον «καλό αγώνα», κινητοποιώντας όχι μόνο τις γνώσεις που το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα τους παρείχε αλλά, κυρίως, τις ηθικές αρχές και αξίες που τους ενέπνευσαν οι καθηγητές και οι οικογένειές τους.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του 6ου Λυκείου Νέας Σμύρνης, με τη στήριξη των καθηγητών τους, δούλεψαν με  επιμονή και ζήλο για να παρουσιάσουν με το δικό τους τρόπο τη σημασία που έχει για την ανθρωπότητα αλλά και για τον καθένα από μας ξεχωριστά, η ανάγκη να μην ξαναζήσει κανείς τον τρόμο του Ολοκαυτώματος. Ενάντια στην άρνηση της αλήθειας, πρόβαλλαν την αλήθεια των γεγονότων αλλά και την αλήθεια όπως οι ίδιοι οι μαθητές την αντιλήφθηκαν μέσα από τις μαρτυρίες των επιζησάντων.

Η δουλειά τους ήταν τόσο υψηλού επιπέδου ώστε διακρίθηκε στον σχετικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και αποτέλεσε την συμμετοχή της Ελλάδας στο παγκόσμιο γεγονός που διοργανώνεται κάθε δύο έτη για να θυμόμαστε την ανάγκη να μην μένουμε απαθείς όταν το κακό πλησιάζει τον διπλανό μας.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα