16 C
Néa Smýrni
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024

Πάσο φτηνών διακοπών σε Β. Εύβοια και Σάμο

Στην οικονομία του τουρισμού ποντάρουν φέτος οι φορείς του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού προκειμένου να επουλώσουν τις πληγές που άφησε η περυσινή φωτιά στη Βόρεια Εύβοια, που πέραν της καταστροφής του μοναδικού φυσικού κάλλους της περιοχής, άλλαξε και την επαγγελματική ζωή σε πολλούς από τους κατοίκους της.

Μάλιστα, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Ιωάννης Κοντζιάς, φέτος η Bόρεια Εύβοια διεκδικεί με αξιώσεις σημαντικό μέρισμα της τουριστικής κίνησης. Την ίδια στιγμή που η περιοχή αναγεννάται και πρασινίζει αφήνοντας πίσω την εικόνα της καταστροφής, διάχυτη είναι η αισιοδοξία ότι η περιοχή της Βόρειας Εύβοιας έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναδειχθεί σε κορυφαίο προορισμό για τον Έλληνα επισκέπτη.

Βασίλης Κικίλιας: Ειδικό ψηφιακό «πάσο» έως 150 ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια

«Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση – σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς – στέκεται δίπλα με αμεσότητα και συνέπεια στις τοπικές κοινωνίες, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού και τα ακραία φυσικά φαινόμενα, συνεχίζοντας με εντατικούς ρυθμούς όλο αυτό το διάστημα την υλοποίηση του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης τόσο της Βόρειας Εύβοιας, όσο και της Σάμου.

Από το ολιστικό σχέδιο των παρεμβάσεων που έχουμε αναπτύξει, δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί το τουριστικό μας προϊόν, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη μέση ελληνική επιχείρηση, τη μέση ελληνική οικογένεια και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Κικίλιας και συνεχίζει:

«Ειδικά για τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο – δύο περιοχές που επλήγησαν ιδιαίτερα πέρυσι – ανακοινώνουμε ένα στοχευμένο σχήμα τόνωσης του εγχώριου τουρισμού, με τη χρήση άυλης χρεωστικής κάρτας προς χιλιάδες δικαιούχους που θα επιλέξουν να επισκεφθούν το νησί κατά τη θερινή – και όχι μόνο – περίοδο. Πρόκειται για ένα ειδικό ψηφιακό “πάσο” – έως 150 ευρώ για τη βόρεια Εύβοια και έως 300 ευρώ για τη Σάμο -, τo οποίο οι συμπολίτες μας που θα επιλέξουν να περάσουν τις διακοπές τους στους δύο αυτούς προορισμούς, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν παντού και χωρίς περιορισμούς: από τη διαμονή και την εστίαση, μέχρι τις τοπικές τους μεταφορές.

Στόχος η πληρότητα να φτάσει στο 80% φέτος

Στόχος για φέτος, η πληρότητα στα καταλύματα να φτάσει το 80%, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού Θοδωρής Ρουμελιώτης. Το χαρτοφυλάκιο της φιλοξενίας στην Εύβοια περιλαμβάνει 20.000 περίπου κλίνες, εκ των οποίων οι 12.000 είναι ξενοδοχειακές και οι υπόλοιπες καταλύματα ενοικιαζόμενα. Να τονιστεί ότι ο εν λόγω δήμος διαθέτει το μεγαλύτερος μέρος του ξενοδοχειακού δυναμικού της ευρύτερης περιοχής, καθώς είναι ήδη γνωστός και για τα ιαματικά λουτρά.

Στο σημείο αυτό υπογραμμίζει ο Δήμαρχος ότι η τουριστική δράση δεν περιορίζεται στο αυστηρό τρίμηνο της καλοκαιρινής σεζόν, καθώς και ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικός μήνας για την Ιστιαία και την Αιδηψό. Άλλωστε πληθώρα δράσεων εναλλακτικού και αθλητικού τουρισμού συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Φέτος, εξάλλου, με την αρωγή της πολιτείας όπως τονίστηκε, θα δοθεί στους νέους ταξιδιώτες voucher 150 ευρώ, προκειμένου να πάνε στην Εύβοια για διακοπές.

Αυτή την περίοδο ο κύριος όγκος ξένων επισκεπτών προέρχεται από την Ρουμανία, ενώ πριν από τον πόλεμο της Ουκρανίας οι αγορές των Βαλκανίων αλλά και της Ρωσίας έδιναν κάθε χρόνο δυναμικό “παρών” στην περιοχή, εξηγεί ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού. Στο μεταξύ η στόχευση των φορέων του τουρισμού περιλαμβάνει και την ανάπτυξη σχέσεων με την Πολωνία και το Ισραήλ, όπως είπε ο κ. Κοντζιάς.

Η ανοιχτή πρόσκληση για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες δεν περιορίζεται στο μοντέλο ήλιος και θάλασσα, καθώς ήδη έχουν χαραχτεί δεκάδες μονοπάτια για τους λάτρεις των περιηγήσεων, ενώ ένα πιστοποιημένο οινοποιείο και ένα τυροκομείο περιμένουν τους επισκέπτες για ιδιαίτερες ξεναγήσεις στα μυστικά του κρασιού και του γάλακτος.

Να τονιστεί ότι η Βόρεια Εύβοια φιλοξενεί πολλά και σημαντικά μοναστήρια. Ιδιαίτερη επισκεψιμότητα εμφανίζουν ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννη Ρώσου αλλά και η Μονή του Οσίου Δαυίδ όπου δέχονται επισκέψεις από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο μεταξύ ανοιχτές προς τον κόσμο είναι η Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, η Παναγία Ντινιούς, η Μονή Αγίου Γεωργίου και η Μονή Γαλατάκη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,670ΥποστηρικτέςΚάντε Like
491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
977ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλέστερα